15 C
Пловдив
вторник, февруари 27, 2024

ТЕЦ „Бобов дол“ планира изграждането на инсталация за сушене на въглища

Инсталация за сушене на въглища ще изгради ТЕЦ „Бобов дол“. С нея ще се намалят вредните емисии при работата на централата, заяви пред БНР изпълнителният директор на дружеството инж. Любомир Спасов.

Денонощно тецът изгаря по около 10 хил. тона твърдо гориво, но използва и биомаса.

Инсталацията ще бъде построена върху терен от около 32 декара на производствената площадка на теца. Това се прави за пръв път и ще повиши значително качеството на използваното гориво, уточни инж. Спасов.

Централата има внесено и инвестиционно намерение и разработен проект за преминаване на газ и не се отказва и от тази идея.

Работим във всички възможни посоки. Докато има вариант да се работи с въглища, ще поддържаме и мощности на въглища, макар че ще започне леко-полеко заместването им с газ. Това може би след 2-3 години ще навлезе по-сериозно в нашата производствена програма, докато изсушаването на въглища е по-бърз процес“, каза още инж. Спасов.

Related Articles

Лом инвестира 30 млн. лв. в инфраструктурни обекти

30 млн. лв. инвестира община Лом в инфраструктурни обекти през следващите 2 години. Финансирането се осигурява от държавния бюджет за изпълнението на четири важни...

Готов е Оздравителният план за столичния Завод за отпадъци

Готов е Оздравителният план на Столичното предприятие за третиране на отпадъци /СПТО/. Той е разработен след получения през януари...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ