27 C
Пловдив
неделя, юли 14, 2024

Тенденция: Все повече празни офиси и спад в наемите

Все повече празни офиси и спад в наемите – това е картината в повечето големи градове в страната показва анализ на пазара на имоти към днешна дата. Извън София най-много офис площи се предлагат за наемане в Пловдив, сочи проучване на пазара на Colliers. Под тепетата делът на празните кантори например е 16%, докато във Варна е 13%. Най-малък – само 6% е в Бургас.

Офертите за наеми за офиси клас „А“ в трите града се движат от 7.5 до 9 евро на квадратен метър на месец. Най-високи са в Пловдив – от 9 евро на кв. м, докато във Варна и Бургас са от 7.5 евро на кв. м.

Към края на третото тримесечие на годината, предлагането на офиси клас „А“ и „Б“ в Пловдив е 254,600 кв. м, сходно е и в морската столица Варна – 254,000 кв. м, докато в Бургас е значително по-малко – 62,000 кв. м.

Най-голям обем сгради в строеж е регистриран в Пловдив (76,100 кв. м), следван от Варна (21,800 кв. м) и Бургас (19,500 кв. м).

Related Articles

Радомир инвестира близо 2 млн. лв. в ново улично осветление

Одобрен е проект за подмяна на уличното осветление на 29 села на територията на община Радомир, съобщи кметът Кирил Стоев пред БНР. Проектът е...

Транспорт: МРРБ и АПИ работят за свързаност между север и юг в страната

До началото на септември ще бъдат обявени обществени поръчки за инженеринг и строителен надзор за участъка Бяла – Велико Търново, който е третата част...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ