28 C
Пловдив
понеделник, септември 25, 2023

С 800 хил. лв. Хасково ремонтира 2 основни водопровода

Община Хасково получи близо 800 000 лева от Министерството на регионалното развитие и благоустройството за реконструкция на два основни водопровода в града, съобщват от кметската управа.

Първият обект е вътрешна водопроводна мрежа по ул. „Македония“, за който кметът на общината Станислав Дечев и министър Петя Аврамова са подписали споразумение за целево финансиране в размер на 529 000 лева. Предвижда се заради лошото състояние на сегашната инфраструктура да бъде предприета цялостна смяна на водопровода с дължина 1250 м.

Вторият обект, който се финансира от МРРБ, е „Изместване на хранителен водопровод от водонапорна кула „Юг“.

Споразумението за целево финансиране на този проект е за 248 000 лева. Средствата са отпуснати от бюджета на МРРБ за капиталови разходи. За изпълнението на двата обекта предстои обявяване на обществени поръчки, уточниха от общината.

 

Related Articles

Изграждат пречиствателна станция в Стрелча

Започна изграждането на пречиствателна станция за отпадъчни води /ПСОВ/ в местността „Мечкерец“ в землището на град Стрелча. Мащабният проект е на стойност 4 936 020,31...

Приключва строежът на анаеробната инсталация за преработка на отпадъци в Бургас

Изграждането на анаеробната инсталация за преработка на разделно събрани биоразградими отпадъци в Бургас е на финален етап. Това съобщи кметът Димитър Николов, който провери...

„Европейска нощ на учените“ в УАСГ

- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ