34 C
Пловдив
понеделник, юли 15, 2024

С 800 хил. лв. Хасково ремонтира 2 основни водопровода

Община Хасково получи близо 800 000 лева от Министерството на регионалното развитие и благоустройството за реконструкция на два основни водопровода в града, съобщват от кметската управа.

Първият обект е вътрешна водопроводна мрежа по ул. „Македония“, за който кметът на общината Станислав Дечев и министър Петя Аврамова са подписали споразумение за целево финансиране в размер на 529 000 лева. Предвижда се заради лошото състояние на сегашната инфраструктура да бъде предприета цялостна смяна на водопровода с дължина 1250 м.

Вторият обект, който се финансира от МРРБ, е „Изместване на хранителен водопровод от водонапорна кула „Юг“.

Споразумението за целево финансиране на този проект е за 248 000 лева. Средствата са отпуснати от бюджета на МРРБ за капиталови разходи. За изпълнението на двата обекта предстои обявяване на обществени поръчки, уточниха от общината.

 

Related Articles

Ремонтът на Дунав мост върви по план

В ход е планираният ремонт на Дунав мост. Както бяха направени предварителните разчети за месеца строителните работи се изпълняват без спиране на движението, а...

Проучване на Европейската градска инициатива

От какво се нуждаят градовете, е въпросът на Европейската градска инициатива (EUI) в ново проучване за предизвикателствата в големите населени места. Планирано за провеждане...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ