13 C
Пловдив
неделя, април 21, 2024

С 800 хил. лв. Хасково ремонтира 2 основни водопровода

Община Хасково получи близо 800 000 лева от Министерството на регионалното развитие и благоустройството за реконструкция на два основни водопровода в града, съобщват от кметската управа.

Първият обект е вътрешна водопроводна мрежа по ул. „Македония“, за който кметът на общината Станислав Дечев и министър Петя Аврамова са подписали споразумение за целево финансиране в размер на 529 000 лева. Предвижда се заради лошото състояние на сегашната инфраструктура да бъде предприета цялостна смяна на водопровода с дължина 1250 м.

Вторият обект, който се финансира от МРРБ, е „Изместване на хранителен водопровод от водонапорна кула „Юг“.

Споразумението за целево финансиране на този проект е за 248 000 лева. Средствата са отпуснати от бюджета на МРРБ за капиталови разходи. За изпълнението на двата обекта предстои обявяване на обществени поръчки, уточниха от общината.

 

Related Articles

НАП напомня: Българите с имоти в чужбина да ги декларират до 30 април

Националната агенция за приходите напомня на българските граждани, които притежават имоти в чужбина, че са задължени да ги декларират в годишната данъчна декларация за...

В Добрич стартира конкурс за проект на междублокови пространства

„Заедно можем“ е мотото на конкурса на община Добрич за проект на муждублоково пространство. Администрацията предлага на гражданите да кандидатстват със свой проект за...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ