14 C
Пловдив
понеделник, май 20, 2024

С 8 млн.лв. ремонтират улична инфраструктура във Варна

Полагат нова асфалтова настилка на улици в кв. „Кайсиева градина“ в район „Вл. Варненчик“ във Варна. Това са ул. „Д-р Петър Дертлиев“ и ул. „Проф. д-р Емил Станчев. Те са част от проект за облагородяване на градската среда, за който са осигурени 8 милиона лева.

След приключването на основния ремонт на двете големи улици предстои и рехабилитацията на улица „Асен Разцветников“, в същия район. Там ще се променя на конструкцията на пътя, ще се преасфалтират уличните платна, ще се изграждат нови тротоари и ще се монтира ново улично осветление.

В рамките на проекта се извършва още ремонт на паркинга до бл. 229 в кв. „Кайсиева градина“ и прилежащите към него пешеходни алеи. Предстои такъв и на алеята под училище „Стоян Михайловски“ и над бл. 219.

Облагородяването на междублоковите пространства в района включва също изграждане на нови алеи, кътове за отдих, детски площадки и озеленяване.

Related Articles

Започва ремонт на един от натоварените пътни участъци в Ямболско

Аварийно- възстановителен ремонт започва на един от натоварените пътни участъци в Ямболско. До средата на юни ще бъдат извършени кърпежи по пътя между селата...

200 млн. лв. за саниране на блокове в засегнатите от енергийния преход региони

Близо 200 млн. лв. от управляваната от МРРБ Програма „Развитие на регионите“ 2021 – 2027 г. ще бъдат инвестирани в енергийна ефективност на многофамилни...

Русе ще има нов парк

- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ