16 C
Пловдив
петък, март 29, 2024

С 8 млн.лв. ремонтират улична инфраструктура във Варна

Полагат нова асфалтова настилка на улици в кв. „Кайсиева градина“ в район „Вл. Варненчик“ във Варна. Това са ул. „Д-р Петър Дертлиев“ и ул. „Проф. д-р Емил Станчев. Те са част от проект за облагородяване на градската среда, за който са осигурени 8 милиона лева.

След приключването на основния ремонт на двете големи улици предстои и рехабилитацията на улица „Асен Разцветников“, в същия район. Там ще се променя на конструкцията на пътя, ще се преасфалтират уличните платна, ще се изграждат нови тротоари и ще се монтира ново улично осветление.

В рамките на проекта се извършва още ремонт на паркинга до бл. 229 в кв. „Кайсиева градина“ и прилежащите към него пешеходни алеи. Предстои такъв и на алеята под училище „Стоян Михайловски“ и над бл. 219.

Облагородяването на междублоковите пространства в района включва също изграждане на нови алеи, кътове за отдих, детски площадки и озеленяване.

Related Articles

Строят закрит плувен басейн с минерална вода в Джебел

Закрит плувен басейн с полуолимпийски размери ще има в Джебел. Прогнозната стойност на обществената поръчка за изграждане на съоръжението е 1 735 375 лева...

С 3,5 млн. лв. доизграждат храма в Южния парк

По предложение на министър-председателя акад. Николай Денков правителството отпусна средства за доизграждането на храм „Св. вмчк. архидякон Стефан“ в Южния парк в София. Средствата...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ