4 C
Пловдив
вторник, ноември 28, 2023

С 8 млн.лв. ремонтират улична инфраструктура във Варна

Полагат нова асфалтова настилка на улици в кв. „Кайсиева градина“ в район „Вл. Варненчик“ във Варна. Това са ул. „Д-р Петър Дертлиев“ и ул. „Проф. д-р Емил Станчев. Те са част от проект за облагородяване на градската среда, за който са осигурени 8 милиона лева.

След приключването на основния ремонт на двете големи улици предстои и рехабилитацията на улица „Асен Разцветников“, в същия район. Там ще се променя на конструкцията на пътя, ще се преасфалтират уличните платна, ще се изграждат нови тротоари и ще се монтира ново улично осветление.

В рамките на проекта се извършва още ремонт на паркинга до бл. 229 в кв. „Кайсиева градина“ и прилежащите към него пешеходни алеи. Предстои такъв и на алеята под училище „Стоян Михайловски“ и над бл. 219.

Облагородяването на междублоковите пространства в района включва също изграждане на нови алеи, кътове за отдих, детски площадки и озеленяване.

Related Articles

11 проекта с награди от архитектурния конкурс „Арх. Димитър Богданов“

11 студентски проекта са отличени в юбилейното 20 издание на архитектурния конкурс „Арх. Димитър Богданов“. Голямата награда - едногодишна стипендия от студио „Амфион“ получава...

АПИ прекрати договора на фирмата, поддържаща пътища в Бургаска област

Областното пътно управление поема аварийно дейността до избора на нов изпълнител Агенция "Пътна инфраструктура" прекрати договора с дружеството "БГ НОВА", поддържащо републиканските пътища в област...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ