26 C
Пловдив
събота, септември 23, 2023

С 5 млн. лв. ремонтират Летния театър и Младежкия дом в Шумен

Община Шумен внесе проектните предложения за реконструкция на Летния театър и за ремонт на Младежкия дом в Управляващия орган на ОП „Региони в растеж“ (ОПРР) и очаква след тяхното оценяване да подпише договорите за изпълнение, съобщиха от пресцентъра на администрацията.

Проектите са част от Инвестиционната програма на общината и са на обща стойност близо 5 млн. лв. Дейностите ще бъдат финансирани със средства по ОПРР 2014 – 2020 по процедурата за директно предоставяне и изпълнение на интегрираните планове за градско възстановяване и развитие, Фонда за градско развитие за Северна България и съфинансиране от общината.

Проектът за Летния театър е за цялостна реконструкция на сградата за 2 434 009,60 лв., като безвъзмездната финансова помощ е в размер на 1 435 956,30 лв. Предвижда се да се изгради нова трибуна, разположена амфитеатрално с 5 сектора за зрителите и капацитет 900 места. Съществуващата козирка ще бъде основно санирана, ще бъдат възстановени двете осветителни кули и разрушената ограда на съоръжението. Заложен е и ремонт на помещенията под сцената.

Чрез проекта за частична рехабилитация и ремонт на Общинския младежки дом се предвижда цялостен ремонт на покрива и саниране на фасадата, обновяване на фоайетата, концертната зала и санитарните помещения. В проекта е включено и изграждане на външен асансьор във вътрешния двор на сградата. Дейностите са на обща стойност 2 518 356,69 лв., като от тях 1 714 815,02 лв. са безвъзмездна финансова помощ.

Във връзка с необходимостта от теглене на кредит за финансиране на изпълнението на проектите предстои общината да организира публично обсъждане на намерението за поемане на дългосрочен общински дълг от Регионалния фонд за градско развитие.

Related Articles

Започва рехабилитация на пътя Поленица – Джигурово

Един от натоварените пътни участъци в Община Сандански, основна транспортна връзка между селата Поленица и Джигурово, ще бъде цялостно ремонтиран и рехабилитиран. Проектът получи...

Масово българите не застраховат имуществото в дома

Българите много рядко застраховат имуществото в дома, едва 5-6% е делът на тези застраховки в страната. Това посочиха от Асоциацията на българските застрахователи (АБЗ)...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ