7 C
Пловдив
понеделник, март 4, 2024

С 3 млн.лв. строят буферен паркинг за тирове в Русе

С 3 млн. лв. стартира строителството на буферен паркинг за тежкотоварни автомобили в Русе. Това става факт, след като служебното правителство отпусна с постановление средствата.

Теренът, на който ще бъде изграден паркингът, е с обща площ 163 дка. В момента общинските служители го подготвят за стартиране на строителните дейности, за да могат възможно най-скоро тежкотоварните автомобили да използват съоръжението.

Общинската администрация обмисля възможността за публично-частно партньорство, тъй като цялостното асфалтиране на терена ще изисква още средства.

По данни на Гранична полиция годишно през Дунав мост и Русе преминават 867 хил. тежкотоварни автомобила, затрудняващи ежедневно трафика в изходните точки на града. Решаването на проблема е един от приоритетите в програмата за управление на Русе.

 

Related Articles

Премиера на книгата „Фар Шабла през погледа на фаропазача Наньо Нанев“

Историята на най-старият, най-високият и най-колоритен български фар Шабла е събрана в книга. Неин автор е Наньо Нанев, който повече от четвърт век се...

Предстои конкурс за нов главен архитект на София

Кметът на София Васил Терзиев иска нов главен архитект на столицата на мястото на арх. Здравко Здравков, който бе избран на поста през 2016...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ