21 C
Пловдив
събота, юни 15, 2024

С 3 млн.лв. строят буферен паркинг за тирове в Русе

С 3 млн. лв. стартира строителството на буферен паркинг за тежкотоварни автомобили в Русе. Това става факт, след като служебното правителство отпусна с постановление средствата.

Теренът, на който ще бъде изграден паркингът, е с обща площ 163 дка. В момента общинските служители го подготвят за стартиране на строителните дейности, за да могат възможно най-скоро тежкотоварните автомобили да използват съоръжението.

Общинската администрация обмисля възможността за публично-частно партньорство, тъй като цялостното асфалтиране на терена ще изисква още средства.

По данни на Гранична полиция годишно през Дунав мост и Русе преминават 867 хил. тежкотоварни автомобила, затрудняващи ежедневно трафика в изходните точки на града. Решаването на проблема е един от приоритетите в програмата за управление на Русе.

 

Related Articles

Улеснение: Нов раздел „Становища“ в сайта на ДНСК

Нов раздел е създаден в сайта на Дирекцията по национален строителен контрол (ДНСК). В него се публикуват становища, изготвени от служители на ДНСК и...

Как се произвежда енергия в дома показват на Празник на слънцето в кв. „Факултета“

Как всеки може да произвежда енергия в дома си показват на Празник на слънцето в софийския квартал „Факултета“. Фотоволтаичните системи за балкони и фасади...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ