4 C
Пловдив
сряда, февруари 21, 2024

С 2,5 млн. лв. ремонтират училища и детски градини в София през лятото

Над 2,5 млн. лв. е заделила за летни ремонти на училища и детски градини Столичната община, информират от администрацията.

Парите са предвидени да бъдат отделени от приватизационния фонд на общината. Към момента поради обжалване на решението на СОС за учредяване на ръководния орган на Фонда, той не работи. Затова районните кметове в 12 района ще започнат процедури за избор на изпълнител за ремонтите, а когато фондът заработи ще се гласуват средствата, които са налични, уточнила кметът Йорданка Фандъкова при инспекция на детската градина в „Красно село“.

Кметът припомни, че Столичния общински съвет разглежда предложението за изваждане на терен от 7 дка в кв.“Горубляне“ от капитала на „Софийски имоти“, на който да изгради детска градина.

Related Articles

До 2026 година: Пускат нови 8 влака в софийското метро

Нови 8 влака ще возят пътниците в софийското метро през 2026 г. Те ще бъдат произведени от един от най-големите европейски индустриални конгломерати –...

До края на март започва ремонтът на язовир „Огоста“

Има инвестиционно намерение за изграждане на плаващ соларен парк в него Откриване на строителна площадка за ремонта на язовир „Огоста“ се очаква до края на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ