9 C
Пловдив
събота, април 20, 2024

С финансова подкрепа от Норвегия изграждат фермерски пазар в Момчилград

Нов модерен пазар ще има в Момчилград. Дългогодишната идея е на път да стане реалност. Проектът ще бъде реализиран със средства от Норвежката асоциация на местните власти, която работи съвместно с НСОРБ. Момчилград е една от 10-те общини в страната, чиито концепции бяха одобрени и ще получат финансова подкрепа.

Фермерският пазар ще има павилиони, сергии, щандове, също месарски магазини и места за бързо хранене. Те ще бъдат обособени в локове. В проекта се предвижда енергоспестяващо осветление и санитарен възел. Целият терен на пазара ще бъде с покривна конструкция.

Съоръжението ще е подходящо за провеждане и на изложби и фестивални събития, свързани с местните традиции и типични за региона кулинарни специалитети.

 

Related Articles

Втори сме по ръст на цени на жилищата в ЕС

На фона на охлаждането на имотния пазар в редица европейски държави у нас цените на имотите продължават да растат. Според Евростат България е на...

Община Бургас изгради четвърта лодкостоянка в „Сарафово“

Съоръжението ще заработи в началото на месец май Община Бургас изгради четвърта лодкостоянка, която се намира в местността Ъгъла в квартал „Сарафово“. Това е част...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ