21 C
Пловдив
сряда, септември 27, 2023

С финансова подкрепа от Норвегия изграждат фермерски пазар в Момчилград

Нов модерен пазар ще има в Момчилград. Дългогодишната идея е на път да стане реалност. Проектът ще бъде реализиран със средства от Норвежката асоциация на местните власти, която работи съвместно с НСОРБ. Момчилград е една от 10-те общини в страната, чиито концепции бяха одобрени и ще получат финансова подкрепа.

Фермерският пазар ще има павилиони, сергии, щандове, също месарски магазини и места за бързо хранене. Те ще бъдат обособени в локове. В проекта се предвижда енергоспестяващо осветление и санитарен възел. Целият терен на пазара ще бъде с покривна конструкция.

Съоръжението ще е подходящо за провеждане и на изложби и фестивални събития, свързани с местните традиции и типични за региона кулинарни специалитети.

 

Related Articles

Пилотно: Велико Търново стартира проект за всеобхватно управление на битовите отпадъци

Град Дебелец ще е първият в България с новата система Пилотен проект за цялостно и всеобхватно управление на битовите отпадъци стартира Община Велико Търново заедно...

Започнаха реални действия за строителството на Дунав мост 3

Почти двадесет години след обявяването на проекта, България и Румъния започнаха реални действия за строителството на трети мост над Дунав. Двете страни подадоха съвместен...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ