25 C
Пловдив
четвъртък, май 30, 2024

С обществена поръчка: Търси се фирма, която да построи басейн „Младост” в Пловдив за 21 млн. лв.

Община Пловдив пусна нова обществена поръчка за строителството на плувен комплекс „Младост”. До 22 юли компаниите ще подават своите оферти, като прогнозната стойност е 21 млн. лева с ДДС. Това е с 40% по-висока стойност от предишния договор, който бе сключен през 2018 година. Тогава градските власти сключиха договор с „ГБС – Пловдив” за 12,8 млн. лева с ДДС. Заради забавянето и поскъпването на материалите от фирмата с писмо заявиха, че за изпълнение на дейностите са нужди 21 млн. лева. Тъй като договорът няма как да бъде индексиран, той бе прекратен.

Новата поръчка стъпва именно на разчетите на „ГБС – Пловдив” и проекта на арх. Тодор Абаджиев.

В поръчката е заложено изграждането на съвременен плувен комплекс, отговарящ на изискванията на Международната федерация по плуване. Новопроектираният плувен басейн се състои от един частичен подземен етаж в зоната на пространството между съществуващия и новия басейн, два надземни етажа, развити по периферията на коритото на басейна от южната и източната страна, а от север са проектирани три етажа, като междинният е предназначен за инсталационен такъв, където ще се разположат ОВК инсталации.

50-метровият олимпийски басейн ще има трибуни с капацитет от 1002 души. Друга задължителна екстра е гъвкавото разпределение на дължината – чрез специален мост, който се движи електронно в самото корито и може да прегражда басейна до 25 метра – за детски състезания. Електрониката е Омега. Също така съоръжението ще бъде снабдено с обезмъгляваща инсталация, с каквато не разполага нито един басейн в България.

Басейнът ще се финансира през 50-милионния заем, който ще тегли Община Пловдив, когато мине през гласуване. От общинския бюджет ще бъдат заделени 1 млн. лева за обзавеждането .

Related Articles

Международната пътна федерация избра Пловдивския панаир за свое събитие

Международната пътна федерация Европа и Централна Азия избра Пловдивския панаир за провеждане на своя регионален конгрес. Това е най-мащабното и елитно събитие за годината...

Общините ще могат да станат бенефициенти за индустриални зони

Корекции в програма “Развитие на регионите” 2021-2027 е внесъл като предложение кметът на Стара Загора Живко Тодоров. Той анонсира какви програми за финансиране и...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ