С научна конференция отбелязваме Световния ден на Географските информационни системи

0

Научна конференция на 16 ноември в София ще покаже как ГИС технологиите се използват в сферата на умните градове и мобилност, как се създават дигитални двойници на територии, каква е ролята на сателитните изображения и редица други.

За девета поредна година конференция събира ГИС обществото в България в лицето на ГИС Алианс, представители на държавната администрация, академичните среди и бизнеса, за да може заедно да синтезират опита на бранша и последните иновации в сферата.

На форума се очаква специален гост да бъде служебният министър на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков. Участие ще вземат представители на академичните институции в лицето на Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски“ и Техническия университет-София.

Те ще демонстрират как на практика ГИС технологиите могат да бъдат приложени в образованието чрез виртуален летателен симулатор за обучение на пилоти на дронове, ще покажат и как геоинформационните технологии могат да спомогнат за дигитализацията на Тракийския гробничен комплекс и много други.

Представителите на бизнеса ще разкажат как ГИС технологиите се използват в сферата на умните градове и мобилност, как се създават дигитални двойници на територии, каква е ролята на сателитните изображения и редица други.

По време на събитието ще бъдат представени различни успешни проекти, реализирани чрез ГИС платформи, носещи добавена стойност на бизнеса и обществото.

Пълна програма може да разгледате тук.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си