29 C
Пловдив
четвъртък, юни 13, 2024

С научна конференция отбелязваме Световния ден на Географските информационни системи

Научна конференция на 16 ноември в София ще покаже как ГИС технологиите се използват в сферата на умните градове и мобилност, как се създават дигитални двойници на територии, каква е ролята на сателитните изображения и редица други.

За девета поредна година конференция събира ГИС обществото в България в лицето на ГИС Алианс, представители на държавната администрация, академичните среди и бизнеса, за да може заедно да синтезират опита на бранша и последните иновации в сферата.

На форума се очаква специален гост да бъде служебният министър на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков. Участие ще вземат представители на академичните институции в лицето на Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски“ и Техническия университет-София.

Те ще демонстрират как на практика ГИС технологиите могат да бъдат приложени в образованието чрез виртуален летателен симулатор за обучение на пилоти на дронове, ще покажат и как геоинформационните технологии могат да спомогнат за дигитализацията на Тракийския гробничен комплекс и много други.

Представителите на бизнеса ще разкажат как ГИС технологиите се използват в сферата на умните градове и мобилност, как се създават дигитални двойници на територии, каква е ролята на сателитните изображения и редица други.

По време на събитието ще бъдат представени различни успешни проекти, реализирани чрез ГИС платформи, носещи добавена стойност на бизнеса и обществото.

Пълна програма може да разгледате тук.

Related Articles

Обновената антична вила „Армира“ отваря врати за посетители

Дворецът е паметник на културата с национално значение След обновяване по европейски проект, античната вила „Армира“ край Ивайловград, ще отвори врати отново за посетители след...

За 1.4 млн. лв.: Обновяват лекоатлетическата писта в Стара Загора

Ремонтът трябва да приключи на 30 юни 2025 г. Започна основният ремонт на лекоатлетическата писта на тренировъчния стадион „Берое“ в Стара Загора, съобщиха от пресцентъра...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ