13 C
Пловдив
четвъртък, април 25, 2024

С научна конференция отбелязваме Световния ден на Географските информационни системи

Научна конференция на 16 ноември в София ще покаже как ГИС технологиите се използват в сферата на умните градове и мобилност, как се създават дигитални двойници на територии, каква е ролята на сателитните изображения и редица други.

За девета поредна година конференция събира ГИС обществото в България в лицето на ГИС Алианс, представители на държавната администрация, академичните среди и бизнеса, за да може заедно да синтезират опита на бранша и последните иновации в сферата.

На форума се очаква специален гост да бъде служебният министър на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков. Участие ще вземат представители на академичните институции в лицето на Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски“ и Техническия университет-София.

Те ще демонстрират как на практика ГИС технологиите могат да бъдат приложени в образованието чрез виртуален летателен симулатор за обучение на пилоти на дронове, ще покажат и как геоинформационните технологии могат да спомогнат за дигитализацията на Тракийския гробничен комплекс и много други.

Представителите на бизнеса ще разкажат как ГИС технологиите се използват в сферата на умните градове и мобилност, как се създават дигитални двойници на територии, каква е ролята на сателитните изображения и редица други.

По време на събитието ще бъдат представени различни успешни проекти, реализирани чрез ГИС платформи, носещи добавена стойност на бизнеса и обществото.

Пълна програма може да разгледате тук.

Related Articles

Ограничават движението в тръбата за Бургас на тунел „Траянови врата“

Ще се почистват стените и пътната настилка в съоръжението От 20:00 часа във вторник /23 април/ до 6:00 ч. в сряда /24 април/ ще се...

Варна: Акция за почистване на града на 27 април

Община Варна започва серия от кампании за почистването на морската столица. Първата от тях ще се проведе на 27 април, обявиха от администрацията. Акцент...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ