21 C
Пловдив
събота, май 25, 2024

С над 2 млн. лева: Укрепват свлачището по второкласен път Елена – Сливен

Започна укрепването на свлачището при 107-и км на второкласния път Елена – Сливен – Ямбол. От близо 5 години, откакто се активизира, то е причина за ограничаване преминаването в отсечката на МПС над 10 тона.

Възстановяването на свлачището е част от проекта „Превенция и противодействие на свлачищните процеси по републиканска пътна мрежа – Фаза 2“ по ОПОС.

Дейностите се финансира от ОП „Околна среда“ 2014-2020 г. чрез Кохезионния фонд и националния бюджет. Второкласният път Елена – Сливен, преминаващ през прохода „Вратник“, е най-пряката връзка между градовете Велико Търново и Сливен и е важна пътна комуникация за общините Елена и Сливен с малките населени места с. Бяла, с. Стара река, с. Новачево, с. Градско, с. Жълт бряг и с. Бяла паланка.

Проектът за възстановяване на участъка предвижда изграждането на укрепителна пилотно-анкерна конструкция за трайно стабилизиране на участъка, ревизия на съществуващите отводнителни съоръжения, възстановяване на стоманобетоновата регула и на пътната настилка, полагане на нова хоризонтална маркировка и монтаж на нови пътни знаци.

Строително-монтажните работи ще се извършват поетапно, без да се затваря второкласният път, уточняват от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ). Срокът по договор е 4 месеца.

Изпълнител на обекта е „Хидро-Вод Строй“ ДЗЗД, а договорът им е за 2 155 352.87 лв. с ДДС.

Related Articles

Банско и Якоруда участват в проект на ЮНЕСКО за опазване на културното наследство

Регионалният център на ЮНЕСКО за Югоизточна Европа в София е част от мрежата центрове на световната организация с основна задача да опазва и помага...

На среща: Представят стъпките на България в енергийния преход към климатична неутралност

Хабитат България работи за ускоряване на енергийното обновяване на жилищата и преодоляването на енергийната бедност на домакинствата, в рамките на новите климатични политики и...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ