34 C
Пловдив
сряда, юни 19, 2024

С над 1 млн. лв. модернизират Историческия музей в Ямбол

Кметът на Община Ямбол Валентин Ревански и ръководителят на Управляващия орган на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 сключиха договор за безвъзмездна финансова помощ за изпълнението на проект „Ремонт и модернизация на Регионален исторически музей“ – гр. Ямбол“. Проектът е част от Инвестиционната програма на общината.

Финансирането е от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие и бюджета на Република България, както и от финансовия посредник ДЗЗД „Фонд за устойчиви градове“. Общата  стойност на проекта е в размер на 1 310 082,09 лева, като 1 113 569,77 лв. са европейско съфинансиране.

С осъществяване на дейностите, заложени в проектното предложение, ще се създадат условия за равен достъп до културно – развлекателните дейности и участие в тях на всички групи от населението, включително на хора в уязвимо и неравностойно положение. Ще се повиши качеството на живот и инвестиционната атрактивност на града, ще се подобри състоянието на околната среда чрез въвеждането на мерки за енергийна ефективност. 

 

 

 

Related Articles

Започва ремонт на 140 спирки на градския транспорт във Варна

Община Варна започва обновяване на 140 спирки на градския транспорт. Дейностите включват почистване, измиване и отстраняване на счупени покрития на спиркозаслоните, информират от администрацията...

С над 1 млн. лева: Община Хисаря модернизира Дома за възрастни в Старосел

Община Хисаря започва реализацията на проект по ОП „Национален план за възстановяване и устойчивост“, Компонент „Социално включване“, програма за модернизиране на дългосрочната грижа. Ще...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ