9 C
Пловдив
сряда, октомври 4, 2023

С над 1 млн. лв. модернизират Историческия музей в Ямбол

Кметът на Община Ямбол Валентин Ревански и ръководителят на Управляващия орган на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 сключиха договор за безвъзмездна финансова помощ за изпълнението на проект „Ремонт и модернизация на Регионален исторически музей“ – гр. Ямбол“. Проектът е част от Инвестиционната програма на общината.

Финансирането е от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие и бюджета на Република България, както и от финансовия посредник ДЗЗД „Фонд за устойчиви градове“. Общата  стойност на проекта е в размер на 1 310 082,09 лева, като 1 113 569,77 лв. са европейско съфинансиране.

С осъществяване на дейностите, заложени в проектното предложение, ще се създадат условия за равен достъп до културно – развлекателните дейности и участие в тях на всички групи от населението, включително на хора в уязвимо и неравностойно положение. Ще се повиши качеството на живот и инвестиционната атрактивност на града, ще се подобри състоянието на околната среда чрез въвеждането на мерки за енергийна ефективност. 

 

 

 

Related Articles

До 4 месеца: Северният парк в София ще има скейт зона

До четири месеца ще бъде готов скейт паркът в Северния парк в София. Съоръжението ще има 2 основни секции – „Стрийт“ и „Боул“ –...

Гилдията в Пловдив отбелязва професионалния си празник с изложба

„Архитектите рисуват“ е името на изложбата, която ще бъде открита на Световния ден на архитектурата /2 октомври/ в Цар Симеоновата градина в Пловдив до...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ