14 C
Пловдив
понеделник, февруари 26, 2024

С над 1 млн. лв. модернизират Историческия музей в Ямбол

Кметът на Община Ямбол Валентин Ревански и ръководителят на Управляващия орган на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 сключиха договор за безвъзмездна финансова помощ за изпълнението на проект „Ремонт и модернизация на Регионален исторически музей“ – гр. Ямбол“. Проектът е част от Инвестиционната програма на общината.

Финансирането е от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие и бюджета на Република България, както и от финансовия посредник ДЗЗД „Фонд за устойчиви градове“. Общата  стойност на проекта е в размер на 1 310 082,09 лева, като 1 113 569,77 лв. са европейско съфинансиране.

С осъществяване на дейностите, заложени в проектното предложение, ще се създадат условия за равен достъп до културно – развлекателните дейности и участие в тях на всички групи от населението, включително на хора в уязвимо и неравностойно положение. Ще се повиши качеството на живот и инвестиционната атрактивност на града, ще се подобри състоянието на околната среда чрез въвеждането на мерки за енергийна ефективност. 

 

 

 

Related Articles

Започва строителствотото на 7 пътни съоръжения в Старозагорско

6 надлеза и 1 подлез ще бъдат изградени на територията на Община Стара Загора. Това съобщи генералният директор на НКЖИ инж. Мария Генова по...

Несебър става част от международен туристически проект

Община Несебър започва работа по нов туристически проект - "TOURAL", който се изпълнява в рамките на Програма "Хоризонт Европа" с финансовата подкрепа на Европейския...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ