15 C
Пловдив
понеделник, май 20, 2024

С ледени фигури и пищна украса Варна посреща Новата 2022 година

На 31 декември в различните райони на Варна ще бъдат поставени красиви ледени фигури, част от празничната украса на града за Нова година. Те са изработени от устойчив кристален лед и изобразяват надпис „Варна” и годината „2022”. Високи са 130 см и дълги 200 см, тежат 500 кг.

В „Одесос” фигурите ще бъдат на пл. „Независимост”, в „Приморски” – на пл. „Съединение”, в „Младост” – пред централния вход на новия парк „Възраждане”, от страната на бул. „Република”, в район „Владислав Варненчик” – до параклис „Свети Мина”, на кръстовището на бул. „Света Елена” и бул. „Константин и Фружин”, а в район „Аспарухово” – до читалище „Просвета 1927“.

Първите минути на Новата 2022 година ще бъдат посрещнати със заря от различни локации в петте района на Варна. В „Одесос“ тя ще бъде изстреляна край сградата на Окръжния съд; в „Приморски“ – близо до Паметника на българо-съветската дружба – между бул. “Васил Левски” и ул. “113-та“ и ул “102-ра”; В „Младост“ – край скейт парка; В район „Вл. Варненчик“ – на паркинга край читалище “П. Р. Славейков”; В „Аспарухово“ – в двора на ОУ “Христо Ботев”.

Заради противоепидемичните мерки срещу разпространението на Сovid-19 няма да има празничен концерт в новогодишната нощ на пл. “Независимост”, съобщават от дирекция „Култура и духовно развитие“.

Related Articles

Черноморието в готовност за летния сезон. Летище Бургас с нови линии и чартъри

На работна среща в Бургас институции, кметове и екип от министерството обсъдиха готовността за успешното и спокойно протичане на туристическия сезон по Южното Черноморие....

АПИ обяви обществена поръчка за строителен надзор при укрепване на 15 свлачища

Агенция „Пътна инфраструктура“ обяви обществена поръчка за строителен надзор при укрепване на 15 свлачища по републиканската пътна мрежа. Индикативната й стойност е 3 723...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ