21 C
Пловдив
сряда, април 24, 2024

С изложба „Възродено наследство“ ОИ „Старинен Пловдив“ отбелязва 66 г. от създаването си

На 1 април 2022 г. Общински институт „Старинен Пловдив“ отбелязва своя рожден ден с изложба, която носи името „Възродено наследство“, експонирана в откритите пространства на Стария град.

Тя е посветена на 66 години от създаването на Архитектурно-исторически резерват „Старинен Пловдив“, като фокусът на експозицията е насочен към труда на многобройните специалисти, участвали през годините в неговото възстановяване и опазване.

Оригинални архитектурни чертежи, архитектурни улични силуети, както и на отделни къщи, знакови архитектурни стилове разказват за труда на архитекти, инженери и реставратори, посветили живота си за възстановяване на емблематични за Възраждането архитектурни стилове и как през времето се е случила реставрацията, консервацията и адаптацията на къщите с Резервата. В изложбата „Възроденото наследство“ са използвани материали от богатия технически архив, който стопанисва ОИ „Старинен Пловдив“, той е най- пълния и единствен, разказаха от екипа на института.

Откриването ще се състои на 1 април 2022 г. от 17:30 ч. на площад „Атанас Кръстев“ в Стария град.

Related Articles

Нови компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас

Общински съвет – Бургас даде „зелена светлина“ за развитие на три инвестиции на обща стойност 115 милиона лева, които да се развиват в Бургас...

Пускат обществената поръчка за изпълнител на новата библиотека на Варна

Открива се процедура за възлагане на обществена поръчка за избор на изпълнител на новата Градска библиотека на Варна, информират от администрацията. Актуализирана е количествено-стойностната...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ