4 C
Пловдив
вторник, ноември 28, 2023

С изложба „Възродено наследство“ ОИ „Старинен Пловдив“ отбелязва 66 г. от създаването си

На 1 април 2022 г. Общински институт „Старинен Пловдив“ отбелязва своя рожден ден с изложба, която носи името „Възродено наследство“, експонирана в откритите пространства на Стария град.

Тя е посветена на 66 години от създаването на Архитектурно-исторически резерват „Старинен Пловдив“, като фокусът на експозицията е насочен към труда на многобройните специалисти, участвали през годините в неговото възстановяване и опазване.

Оригинални архитектурни чертежи, архитектурни улични силуети, както и на отделни къщи, знакови архитектурни стилове разказват за труда на архитекти, инженери и реставратори, посветили живота си за възстановяване на емблематични за Възраждането архитектурни стилове и как през времето се е случила реставрацията, консервацията и адаптацията на къщите с Резервата. В изложбата „Възроденото наследство“ са използвани материали от богатия технически архив, който стопанисва ОИ „Старинен Пловдив“, той е най- пълния и единствен, разказаха от екипа на института.

Откриването ще се състои на 1 април 2022 г. от 17:30 ч. на площад „Атанас Кръстев“ в Стария град.

Related Articles

Нови и по-екологични автомобили събират сметта в Сливен

Дванадесет модерни машини сменят старите автомобили за сметосъбиране в Сливен. Специализираните коли са със съвременно оборудване, електронно управление и притежават евростандарт 6. Те са...

АПИ прекрати договора на фирмата, поддържаща пътища в Бургаска област

Областното пътно управление поема аварийно дейността до избора на нов изпълнител Агенция "Пътна инфраструктура" прекрати договора с дружеството "БГ НОВА", поддържащо републиканските пътища в област...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ