7 C
Пловдив
събота, март 2, 2024

С екопразник дават рестарт на системата за разделно събиране на отпадъци в Добрич

Екопразник в градската градина „Свети Георги“ в Добрич ще насърчи децата и възрастните да събират разделно отпадъците и ще даде рестарт на системата след избора на нов оператор, съобщават от общината.

Новата система за разделно събиране на отпадъците обхваща 160 точки в града, като вместо по два, както бе доскоро, вече са разположени по три цветни контейнера за събиране на хартия, стъкло, пластмаса и метали. Новият оператор ще обслужва с близо 161 000 литра вместимост на колекторите в повече от нормативното изискване.

На екопразника на 26 септември актьори от Театъра на приказката в София ще представят куклено шоу с главни герои Хартояд, Пластоядка и Стъклояд, които се хранят с отпадъци от опаковки. Приказните герои ще разкажат на децата как да пазят природата, като разделят отпадъците. На сцената на скейтпарка в градската градина ще излязат и фолклорният ансамбъл „Добруджа“, студиото за съвременни танци „Палитра“ и други изпълнители.

Related Articles

Предложение: Безплатно саниране за всички блокове от резервния списък

Депутати искат правителството да осигури санирането на близо 2200 сгради от резервния списък, за които не стигнаха средства за обновяване по Националния план за...

Кметове и министри участват в Общото събрание на НСОРБ

На 27 и 28 февруари в София се провежда Общото събрание на Националното сдружение на общините в Република България. То е първото след местните...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ