5 C
Пловдив
сряда, февруари 28, 2024

С близо 4 млн. лв. санират студентските общежития на ТУ-Варна

С близо 4 милиона лева ще бъдат санирани студентските общежития на Техническия университет във Варна. Средствата са осигурени от Министерството на образованието и науката.

Ремонтите на двете 17-етажни сгради ще продължат повече от година. През този период ще бъдат обновени покривите на сградите и ще се подмени дограмата. Предвидени са още и монтаж на осветление с вградени сензори за движение и изграждане на пожароизвестителна инсталация. Пространствата около двата блока също ще бъдат облагородени.

Процедурата по избор на изпълнител за ремонтните дейности вече е приключила. Обществената поръчка е на стойност до 3 879 370 лв. без ДДС и съгласно документацията финансирането за изпълнение на поръчката ще се осъществява от целеви средства или други пари, извън бюджета на ТУ-Варна за 2020 г.

Related Articles

Пускат билети за празничната теснолинейка на 3 март

ще пътува от гара Септември до Якоруда и от Якоруда до гара Септември за отбелязване на Националния празник за освобождението на България...

Две от забележителностите в Севлиево влизат в списъка на стоте национални туристически обекта

Две от забележителностите в Севлиево влизат в списъка на стоте национални туристически обекта. От 1-ви април посетителите на местата от културно-историческото ни минало, ще...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ