20 C
Пловдив
четвъртък, юни 20, 2024

С близо 4 млн. лв. санират студентските общежития на ТУ-Варна

С близо 4 милиона лева ще бъдат санирани студентските общежития на Техническия университет във Варна. Средствата са осигурени от Министерството на образованието и науката.

Ремонтите на двете 17-етажни сгради ще продължат повече от година. През този период ще бъдат обновени покривите на сградите и ще се подмени дограмата. Предвидени са още и монтаж на осветление с вградени сензори за движение и изграждане на пожароизвестителна инсталация. Пространствата около двата блока също ще бъдат облагородени.

Процедурата по избор на изпълнител за ремонтните дейности вече е приключила. Обществената поръчка е на стойност до 3 879 370 лв. без ДДС и съгласно документацията финансирането за изпълнение на поръчката ще се осъществява от целеви средства или други пари, извън бюджета на ТУ-Варна за 2020 г.

Related Articles

Община Разград изгражда нов атракционен парк

Община Разград планира изграждането на нов атракционен парк с велоалеи. Той ще бъде разположени в местността Голак на площ от 5623 кв.м и с...

Съюзът на ландшафтните архитекти отбелязва 20-годишен юбилей

На 14 юни Съюзът на ландшафтните архитекти (СЛА) отбелязва своя 20-годишен юбилей. По този повод се открива изложба на проектите, отличени в конкурса „Ландшафтен...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ