28 C
Пловдив
събота, септември 30, 2023

С близо 1 млн. лв. реновират базата на бившия дом „Майка и дете” в Разград

С близо 1 млн. лв. ще бъде реновирана материалната база на бившия дом „Майка и дете“ в Разград. Началото на строителните работи бяха дадени със символична първа копка, направена от кмета Денчо Бояджиев и областния управител Гюнай Хюсмен.

Проектът „Основен ремонт и въвеждане на мерки за енергийна ефективност в сграда, общинска собственост, и изграждане на Център за работа с деца на улицата“ ще се изпълняват по Оперативната програма „Региони в растеж“. Проектните дейности предвиждат основен ремонт в сградите, общинска собственост – част от бившия Дом за медико-социални грижи за деца, и внедряване на мерки за енергийна ефективност.

В рамките на осигурения финансов ресурс строителите ще направят нова топло- и хидроизолация на външни стени, покриви и подове, ще бъдат монтирани и слънчеви колектори.

Ще бъде изграден нов вход чрез пасарел, който ще осигури достъпен до сградата за хората с увреждания.

След създаване на подходящите условия и обновяване на материалната база, съществуващият „Център за работа с деца на улицата“ ще бъде пребазиран в корпуси, условно наречени Блок „А“ и Блок „Б“.

Предвижда се проектните дейности да приключат до началото на февруари 2021 година.

Related Articles

Столична галерия показва „Дом Мечта“

Артисти откриват пресечната точка между изкуство и дизайн "Домът мечта“ представя съжителството на изкуство и дизайн под един покрив. Експозицията в галерия „КО-ОП“ е от...

На форум: Експерти дискутират бъдещето на световното културно наследство

Конфиндустрия България и Посолството на Италия в България, в сътрудничество с Италианския културен институт, Камарата на архитектите в България, Камарата на строителите в България...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ