24 C
Пловдив
четвъртък, юли 18, 2024

Съюзът на ландшафтните архитекти отбелязва 20-годишен юбилей

На 14 юни Съюзът на ландшафтните архитекти (СЛА) отбелязва своя 20-годишен юбилей. По този повод се открива изложба на проектите, отличени в конкурса „Ландшафтен архитект на годината“ от 2020 до 2023 година.

Сдружението е основано през 2004 година. То е приемник и продължение на Научно-техническия Съюз за периода от основаването му 1949 до 1965 година, както и на Клуба “Ландшафтна архитектура” при Съюза на архитектите в България.

Съюзът на ландшафтните архитекти в България консултира и изработва експертни становища в областта на ландшафтната архитектура, организира дискусии по важни за обществото и членовете на СЛА проблеми на ландшафтната архитектура и нормативната й уредба, документира и опазва паметниците на градинско-парковото и ландшафтното изкуство. СЛА провежда конкурси, съдейства за развитието на образованието по ландшафтна архитектура, организира прояви и информира обществеността за творческите постижения на своите членове.

Related Articles

Радомир инвестира близо 2 млн. лв. в ново улично осветление

Одобрен е проект за подмяна на уличното осветление на 29 села на територията на община Радомир, съобщи кметът Кирил Стоев пред БНР. Проектът е...

Уличното осветление в Стара Загора ще харчи с 30% по-малко еленергия

Община Стара Загора бе одобрена по процедурата „Подкрепа за енергийно ефективни системи за улично осветление“ с проект в размер на 1 млн. и 960...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ