13 C
Пловдив
петък, април 19, 2024

Със средства от Фонд за устойчиви градове строят Ритейл Парк Сливен

Фондът за устойчиви градове за регион Южна България финансира строителството на Ритейл Парк Сливен. Одобреното финансиране е в размер на 12 916 320 лв., от които 7 620 629 лева са съфинансиране от Европейския фонд за регионално развитие по ОП „Региони в растеж“ 2014-2020“, предоставено чрез Фонд на фондовете.

Търговският комплекс ще включва 12 обособени помещения за търговски обекти, зелени площи, детска площадка, зони за отдих с ресторант и кафе и голям паркинг. В допълнение, проектът предвижда и допълнителни интервенции за подобряване на градската среда – изграждане на обществен паркинг за свободно ползване от всички жители на града.

Към момента теренът, ситуиран в индустриална зона на Сливен, е изоставен и не се вписва околната градска среда. Той е съседен на спортен парк Юнак, благоустроен с финансиране от ОПРР 2007-2013 г.

В резултат на изпълнението на проекта ще бъдат открити над 150 работни места в Сливен. Това е четвърти ритейл парк, финансиран със средства от Фонд за устойчиви градове след реализираните в Ямбол, Дупница и Панагюрище.

Related Articles

НАП напомня: Българите с имоти в чужбина да ги декларират до 30 април

Националната агенция за приходите напомня на българските граждани, които притежават имоти в чужбина, че са задължени да ги декларират в годишната данъчна декларация за...

Лекции, работилници и конкурси в Седмицата на ландшафтната архитектура

започва на 22 април в Лесотехническия университет в София, информират организаторите. Програмата е богата и включва различни тематични активности. Предизвикателство за студентите е...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ