16 C
Пловдив
четвъртък, септември 21, 2023

Събират предложения на пловдивчани за облагородяване на Дановия хълм

Обиколка на Дановия хълм в Пловдив, известен още като Сахат тепе, планират активисти от БГ Бъди активен и Free Plovdiv Tour. Тя ще бъде на 17-и октомври, от 15 часа, а идеята е да се маркират проблемни зони и да се съберат мнения и предложения за бъдещето на локацията.

Акцията в Пловдив е част от глобална инициатива за опознаване на градовете и кварталите в които живеем, по време на която освен че гражданите научават интересни исторически факти за местата, се набелязват и мерки за позитивна промяна на градската среда.

Освен тази акция в Пловдив продължават редица кампании и инициативи, целящи да ангажират хората със заобикалящата ги среда – почиствания, провеждане на образователни форуми за насърчаване на разделното събиране на отпадъци и рециклирането и други.

 

Related Articles

Велико Търново: Нова организация на движението в Деня на независимостта

Във връзка с честването на 115 години от обявяване на Независимостта на България и свързаните с празника културни и обществени събития във Велико Търново...

Изграждат пречиствателна станция в Стрелча

Започна изграждането на пречиствателна станция за отпадъчни води /ПСОВ/ в местността „Мечкерец“ в землището на град Стрелча. Мащабният проект е на стойност 4 936 020,31...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ