14 C
Пловдив
вторник, февруари 27, 2024

Събарят стари сгради на Кожния диспансер в Бургас

Старите сгради на Кожния диспансер в Бургас ще бъдат съборени, а на тяхно място ще бъде изграден обществен парк. Вече е извършена промяна в статута на терена, съобщиха от пресцентъра на община Бургас.

Диспансерът преди няколко години бе преместен на друго място и имотът от малко над два декара в центъра на града стои неизползваем.

На 31 май започва събарянето на старите, излезли от употреба бараки, което ще бъде последвано от подготовката на терена за същинските дейности по създаването на новия парк, обясниха от общината.

На този етап се предвижда в него да има зона за отдих, пространство за детски игри, интересна паркова мебел, много зеленина.

Related Articles

Изграждат нови физкултурни салони и площадки в близо 500 училища

Министерството на образованието и науката (МОН) започва работа по програма за изграждане на нови физкултурни салони и открити спортни площадки, ремонт или цялостно обновяване...

Болница за източно лечение ще строят в Сапарева баня

Проектирането е възложено на Amfion Architecture Studio Здравен болничен център за корейска медицина се планира да бъде изграден в община Сапарева баня, информират от администрацията....

Община Троян с 4 нови проекта

- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ