24 C
Пловдив
четвъртък, юли 18, 2024

Студенти по архитектура ще стажуват в ДНСК

Студенти от Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ) ще провеждат преддипломни стажове и практики в Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК). По този начин ще бъде повишена практическата квалификация на бъдещите архитекти, инженери, геодезисти, строители и други специалисти.

Това вече е възможно след като началникът на ДНСК инж. Лиляна Петрова – Илиева и заместник-ректорът на УАСГ проф. д-р Жулиета Манчева подписаха Споразумение за сътрудничество между двете институции, информира БТА. Чрез него те ще си сътрудничат при подготовката на висококвалифицирани специалисти в областта на всяка една от изучаваните в Университета специалности.

По време на подписването инж. Петрова отбеляза, че ДНСК има готовност да приема студенти, както в Централното си управление, така и във всяка една от 28-те си регионални дирекции, разположени в областните градове в цялата страна.

Related Articles

След години протести: Ремонтът на пътя в селата край ТЕЦ „Марица Изток“ е в ход

След години на протести на местните жители основният ремонт на пътя на селата край ТЕЦ "Марица Изток" в община Гълъбово е вече в ход. Ремонтът...

Обновяват сградата на Драматично-кукления театър в Хасково

Община Хасково подписа договор с МРРБ за финансиране на изпълнение на инвестиция „Енергийно обновяване на сградата на Драматично-куклен театър „Иван Димов“ на стойност 1...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ