16 C
Пловдив
неделя, февруари 25, 2024

Строят пробива на бул. “Филип Кутев“ в София

Започва изграждането на изцяло нов участък от бул. „Филип Кутев“ от кръстовището с ул.“Сребърна“ до бул.“Симеоновско шосе“ и бул. “Г. М. Димитров“, съобщиха от Столичната община.

Преди това бе изпълнено разширението от ул. „Атанас Дуков“ до ул. „Сребърна“ заедно с корекция на река Драгалевска.

„Филип Кутев“ принадлежи към първостепенната улична мрежа. Изграждането на пробива е част от третия градски ринг и заедно с бул. „Тодор Каблешков“ осигуряват връзката между бул. „България“ и бул. „Симеоновско шосе“.

Новият участък е с дължина около 1.2 км, ще бъде с две платна за движение по 10.50 м, с по три ленти в посока и два тротоара с ширина от 5 м. Запазва се и разделителна ивица за изграждане на трамвайно трасе. Ще бъдат изпълнени нови тротоари и улично LED осветление. Предвидена е и велоалея по тротоара.

На местата на пешеходните пресичания ще се изпълнят тактилни ленти за осигуряване на достъпна среда.

С реализацията на новото трасе ще се постигне и пренасочване на транзитното движение от централната част на града, намаляване на трафика, както и намаляване на замърсяването на въздуха, допълват от Общината.

Related Articles

Несебър става част от международен туристически проект

Община Несебър започва работа по нов туристически проект - "TOURAL", който се изпълнява в рамките на Програма "Хоризонт Европа" с финансовата подкрепа на Европейския...

Изграждат нови физкултурни салони и площадки в близо 500 училища

Министерството на образованието и науката (МОН) започва работа по програма за изграждане на нови физкултурни салони и открити спортни площадки, ремонт или цялостно обновяване...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ