26 C
Пловдив
понеделник, юни 24, 2024

Строят пробива на бул. “Филип Кутев“ в София

Започва изграждането на изцяло нов участък от бул. „Филип Кутев“ от кръстовището с ул.“Сребърна“ до бул.“Симеоновско шосе“ и бул. “Г. М. Димитров“, съобщиха от Столичната община.

Преди това бе изпълнено разширението от ул. „Атанас Дуков“ до ул. „Сребърна“ заедно с корекция на река Драгалевска.

„Филип Кутев“ принадлежи към първостепенната улична мрежа. Изграждането на пробива е част от третия градски ринг и заедно с бул. „Тодор Каблешков“ осигуряват връзката между бул. „България“ и бул. „Симеоновско шосе“.

Новият участък е с дължина около 1.2 км, ще бъде с две платна за движение по 10.50 м, с по три ленти в посока и два тротоара с ширина от 5 м. Запазва се и разделителна ивица за изграждане на трамвайно трасе. Ще бъдат изпълнени нови тротоари и улично LED осветление. Предвидена е и велоалея по тротоара.

На местата на пешеходните пресичания ще се изпълнят тактилни ленти за осигуряване на достъпна среда.

С реализацията на новото трасе ще се постигне и пренасочване на транзитното движение от централната част на града, намаляване на трафика, както и намаляване на замърсяването на въздуха, допълват от Общината.

Related Articles

Къщи край София по-евтини от гараж в столицата

Най-високите цени на имоти у нас са в София и Варна, следвани от Бургас и Пловдив, съобщи радио "Фокус“. Цените на имотите в столицата...

В Белослав откриха първия информационен център за екотуризмъм

В Община Белослав заработи първият Информационен център за екотуризъм "Птичи рай“ в местността "Ятата". По проекта е инсталирано и специално техническо оборудване, достъпно за хора...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ