18 C
Пловдив
вторник, септември 26, 2023

Строят пробива на бул. “Филип Кутев“ в София

Започва изграждането на изцяло нов участък от бул. „Филип Кутев“ от кръстовището с ул.“Сребърна“ до бул.“Симеоновско шосе“ и бул. “Г. М. Димитров“, съобщиха от Столичната община.

Преди това бе изпълнено разширението от ул. „Атанас Дуков“ до ул. „Сребърна“ заедно с корекция на река Драгалевска.

„Филип Кутев“ принадлежи към първостепенната улична мрежа. Изграждането на пробива е част от третия градски ринг и заедно с бул. „Тодор Каблешков“ осигуряват връзката между бул. „България“ и бул. „Симеоновско шосе“.

Новият участък е с дължина около 1.2 км, ще бъде с две платна за движение по 10.50 м, с по три ленти в посока и два тротоара с ширина от 5 м. Запазва се и разделителна ивица за изграждане на трамвайно трасе. Ще бъдат изпълнени нови тротоари и улично LED осветление. Предвидена е и велоалея по тротоара.

На местата на пешеходните пресичания ще се изпълнят тактилни ленти за осигуряване на достъпна среда.

С реализацията на новото трасе ще се постигне и пренасочване на транзитното движение от централната част на града, намаляване на трафика, както и намаляване на замърсяването на въздуха, допълват от Общината.

Related Articles

Изграждат пречиствателна станция в Стрелча

Започна изграждането на пречиствателна станция за отпадъчни води /ПСОВ/ в местността „Мечкерец“ в землището на град Стрелча. Мащабният проект е на стойност 4 936 020,31...

Решено: Община Минерални бани събаря недовършения Културен дом

От община Минерални бани, хасковска област информират, че е взето решение недовършената сграда за Културен дом да бъде разрушена. Строителството на сградата е започнато...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ