27 C
Пловдив
понеделник, юли 15, 2024

Изграждат пречиствателна станция в столичния район „Изгрев“

Още един 50-годишен екологичен проблем на район “Изгрев” е напът да бъде трайно разрешен. След намесата на районната администрация, започва изграждане на пречиствателна станция на намиращия се в “Ловен парк” ресторант. Това написа в социалната мрежа кметът на района д-р Делян Георгиев.

Половин век канализацията и отпадните води на заведението се изливаха в течащата наблизо река Новачица, която преминава в последствие през жилищните територии на трите квартала на района. До дни, собствениците на обекта ще започнат изграждане на модерно, пречиствателно съоръжение по немска технология, отговарящо на съвременните европейски изисквания и стандарти.

Повече капка от отпадните води няма да се излее в реката. Собствениците спазиха всички предписания на администрацията. Лично ще следя за напредъка на монтажните работи по пречиствателното съоръжение. Нашият район повече няма да бъде един от замърсителите на река Новачица. Като лекар, мога много да говоря за ефекта от замърсяването на водните обекти в градска среда, за опасността от епидемии, за заразите, които могат да предизвикат биологичните отпадни продукти и т.н. Екологията, чистотата на заобикалящата ни среда, опазването на природните богатства на район “Изгрев”, е един от основните ми приоритети. До края на мандата на сегашната администрация, ще отстраним всички замърсители по поречието, за да живеем в по-чиста и здравословна среда.” коментира още кметът д-р Делян Георгиев.

Related Articles

Радомир инвестира близо 2 млн. лв. в ново улично осветление

Одобрен е проект за подмяна на уличното осветление на 29 села на територията на община Радомир, съобщи кметът Кирил Стоев пред БНР. Проектът е...

Записват за курса „Шайо“ по опазване на недвижимото културно наследство

НИНКН и школата „Шайо“ - Париж канят архитекти с интерес към паметниците на културата да кандидатстват за специализирания курс по опазване на недвижимото културно...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ