7 C
Пловдив
понеделник, март 4, 2024

Изграждат пречиствателна станция в столичния район „Изгрев“

Още един 50-годишен екологичен проблем на район “Изгрев” е напът да бъде трайно разрешен. След намесата на районната администрация, започва изграждане на пречиствателна станция на намиращия се в “Ловен парк” ресторант. Това написа в социалната мрежа кметът на района д-р Делян Георгиев.

Половин век канализацията и отпадните води на заведението се изливаха в течащата наблизо река Новачица, която преминава в последствие през жилищните територии на трите квартала на района. До дни, собствениците на обекта ще започнат изграждане на модерно, пречиствателно съоръжение по немска технология, отговарящо на съвременните европейски изисквания и стандарти.

Повече капка от отпадните води няма да се излее в реката. Собствениците спазиха всички предписания на администрацията. Лично ще следя за напредъка на монтажните работи по пречиствателното съоръжение. Нашият район повече няма да бъде един от замърсителите на река Новачица. Като лекар, мога много да говоря за ефекта от замърсяването на водните обекти в градска среда, за опасността от епидемии, за заразите, които могат да предизвикат биологичните отпадни продукти и т.н. Екологията, чистотата на заобикалящата ни среда, опазването на природните богатства на район “Изгрев”, е един от основните ми приоритети. До края на мандата на сегашната администрация, ще отстраним всички замърсители по поречието, за да живеем в по-чиста и здравословна среда.” коментира още кметът д-р Делян Георгиев.

Related Articles

Замърсяващите коли отново могат да влизат в центъра на София

Автомобилите от най-ниската екокатегория от първи март отново могат да влизат в идеалния център на София. На първи декември миналата година за тях беше въведена...

Започна подготовка за мащабен ремонта на Доходното здание в Русе

Доходното здание в Русе, което е архитектурна, художествена и историческа недвижима културна ценност от национално значение, ще бъде ремонтирано и реставрирано за сумата от...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ