13 C
Пловдив
петък, април 19, 2024

Строят нов храм в Дупница

Започва изграждането на нов храм в най-големия квартал на Дупница – „Бистрица“. Вече има издадено разрешително за обекта, съобщиха от местната управа.

През 2017 година Общината закупи терен за 350 хил. лева, където ще е новата църква „Св. Мина“. Според проекта, готов от години, тя ще е около 80 квадратни метра застроена площ.

Съгласно разрешителното, което се издава на Софийската света митрополия, храмът ще бъде в близост до построената и открита преди две години детска градина.

Всички съгласувателни процедури и одобрения вече са минали, условията за извършване на строежа са спазени. Решението за големината, разположението, вида и всички други детайли са в правомощията на Светия Синод, Софийска митрополия и Архиерейското наместничество.

Преди около 5 години в квартала се извършиха основни улични ремонти и облагородяване на градската среда. Бяха обновени ВиК мрежата и надземната инфраструктура.

Related Articles

В Добрич стартира конкурс за проект на междублокови пространства

„Заедно можем“ е мотото на конкурса на община Добрич за проект на муждублоково пространство. Администрацията предлага на гражданите да кандидатстват със свой проект за...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ