21 C
Пловдив
неделя, октомври 1, 2023

Строят нов учебен корпус в центъра на Перник

Нов учебен корпус с басейн и топла връзка към сградите на ОУ „Св. Иван Рилски“ и Природо-математическата гимназия „Христо Смирненски“ ще бъде построен в центъра на Перник. Строително-монтажните дейности ще стартират до месец, информират от администрацията в града.

Проектът е на стойност 7,5 млн. без ДДС. Новата 3-етажна сграда ще бъде издигната на мястото на старото баскетболно игрище и ще е с разгъната площ от 4 000 кв. м. Предвидена е за 12 паралелки с 288 ученици.

На първия етаж ще има вътрешен плувен басейн с 5 коридора и прилежащи към него съблекални, душ зона, треньорски кабинет и сервизни помещения. Ще бъде изграден и физкултурен салон.

Вторият етаж е предвиден за 6 нови класни стаи и четири STEM-кабинета за наука, технологии, инженерство и математика. Още толкова STEM-кабинета, шест класни стаи, както и санитарни и складови помещения ще бъдат разположени на третия, последен етаж. Проектът предвижда дворното място също да бъде облагородено.

Related Articles

Новите програми за сградно обновяване започват с 9 млн. лв. за БАН

Българската академия на науките ще получи първите над 9 млн. лв. за повишаване на енергийната ефективност на три научни комплекса в София по новите...

Решено: Община Минерални бани събаря недовършения Културен дом

От община Минерални бани, хасковска област информират, че е взето решение недовършената сграда за Културен дом да бъде разрушена. Строителството на сградата е започнато...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ