4 C
Пловдив
сряда, февруари 21, 2024

Строят нов мост над р. Струма между Симитли и кв.“Ораново“

Започват дейностите по изграждане на нов мост над река „Струма“, между Симитли и квартал „Ораново“, съобщиха от пресцентъра на общината. Първият етап е демонтирането на старото съоръжение, което представлява масивна немска конструкция.

Същинският ремонт ще стартира до броени дни, в зависимост от метеорологичната обстановка.

От 19 януари е издадено строително разрешение за моста на входа на Симитли. Ще бъде изградена изцяло нова конструкция. Движението ще е двупосочно като ще има две ленти, а също и пешеходна зона. Мостът ще се изгражда с готови панели и конзоли, а не с двутактово избутване, тъй като този метод, който се използва при изграждането на моста над тунел „Железница” на АМ „Струма” е за по-сложни конструкции, уточняват експерти.

Средствата за новия мост са осигурени. Те са в размер на 1.9 млн. лв., с които ще бъде финансирано строителството, поставена маркировка, както и енергоспестяващо LED осветление.

Очаква се съоръжението да бъде готово до няколко месеца.

Related Articles

Напролет започва реконструкция на пречиствателната станция на „Ясна поляна“

Дългоочакваната реконструкция на пречиствателната станция на язовир "Ясна поляна", който захранва с вода повечето общини по Южното Черноморие, ще започне до началото на април....

До 2026 година: Пускат нови 8 влака в софийското метро

Нови 8 влака ще возят пътниците в софийското метро през 2026 г. Те ще бъдат произведени от един от най-големите европейски индустриални конгломерати –...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ