12 C
Пловдив
четвъртък, април 25, 2024

Строят нов мост в с. Първенец. Движението към Пловдив е по обходни маршрути

Мостът над река Върлещица в родопското село Първенец е затворен за движение на моторни превозни средства и пешеходци. Причината е изграждането на нова стоманобетонна конструкция, с две платна, всяко по близо 4 метра дължина и нови пешеходни тротоари.

Обходният маршрут за леки автомобили до 3,5 тона е от посока Пловдив по ценралната улица „Съединение”, вдясно по улица „Васил Левски” и по селскостопанския път към река Върлещица през стоманобетонова батерия по път към улица „Синчец”. От посока село Храбрино и южната централна част на село Първенец се ползва отново улица „Васил Левски”, която е успоредна на реката. От съществуващия преди стоманен мост вдясно се достига до селскостопанския път.

За пешеходците също е определен алтернативен маршрут, който преминава успоредно на съществуващия в момента понтонен мост.

Движението на товарни автомобили над 3,5 тона е забранено още в края на минала година, когато изтече експлоатационният срок на временно поставеното съоръжение. Тежките камиони и автобусите преминават през селата Златитрап или Брестовица.

Мостът в село Първенец е най-пряката връзка между селата от Родопската яка и е активно ползват от работещите в промишлените зони край Околовръстното шосе на Пловдив. Инвестицията за реализацията на един от най-важните проекти за общината е близо един милион и 400 хиляди лева. Средствата са от отпуснати по време на служебния кабинет „Янев 1”.

Related Articles

Пускат обществената поръчка за изпълнител на новата библиотека на Варна

Открива се процедура за възлагане на обществена поръчка за избор на изпълнител на новата Градска библиотека на Варна, информират от администрацията. Актуализирана е количествено-стойностната...

Античният град Хераклея Синтика отвори врати за посетители

„Античният град Хераклея Синтика“ вече е отворен за посетители. Обектът е с впечатляваща визия, след като успешно се изпълни първият етап на проекта, изготвен...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ