24 C
Пловдив
вторник, октомври 3, 2023

Строят нов затвор в село Самораново до Дупница

Нов затвор, изграден по европейските стандарти, ще бъде изграден до март 2024 г. в с. Самораново, община Дупница. Това съобщиха от Министерството на правосъдието. В проекта е заложено построяването на нов учебен център за персонала, където кандидатите за служители на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ (ГДИН) ще бъдат подготвяни по специално разработени програми и методики, уточняват от министерството. В рамките на учебния център е интегрирана модерна конферентна част, с капацитет и условия, предоставящи възможност за провеждане на национални и международни събития.

Предвидено е и „преходно отделение“, което е съвременна концепция за подготовка за завръщане в обществото на хора, които предстои да бъдат освободени от затвора. В проекта е заложено и изграждането на производствени цехове, в които лишените от свобода да имат възможност да участват в трудова дейност. По този начин ще се създадат и предпоставки за сътрудничество с местни работодатели и други заинтересовани страни по линия на трудова заетост и реализиране на локални проекти в сферата на производството.

За последните 80 години в България не е строен нов затвор.  Затова инвестиционното намерение на ГДИН предвижда изграждането на най-модерно по своя тип съоръжение в региона. 

Related Articles

Пловдив става първата регионална иновационна долина в България

Първата регионална иновационна долина в България ще бъде открита в Пловдив през октомври т.г. Тя ще работи в областта на биоикономиката и храните и...

Приключи ремонтът на Планетариума в Смолян

Ремонтните дейности на Планетариума в Смолян приключиха, съобщиха от пресцентъра на общината. В следващите дни ще поискаме приемателна комисия на база, на която сградата...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ