25 C
Пловдив
четвъртък, май 30, 2024

Строят нов затвор в село Самораново до Дупница

Нов затвор, изграден по европейските стандарти, ще бъде изграден до март 2024 г. в с. Самораново, община Дупница. Това съобщиха от Министерството на правосъдието. В проекта е заложено построяването на нов учебен център за персонала, където кандидатите за служители на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ (ГДИН) ще бъдат подготвяни по специално разработени програми и методики, уточняват от министерството. В рамките на учебния център е интегрирана модерна конферентна част, с капацитет и условия, предоставящи възможност за провеждане на национални и международни събития.

Предвидено е и „преходно отделение“, което е съвременна концепция за подготовка за завръщане в обществото на хора, които предстои да бъдат освободени от затвора. В проекта е заложено и изграждането на производствени цехове, в които лишените от свобода да имат възможност да участват в трудова дейност. По този начин ще се създадат и предпоставки за сътрудничество с местни работодатели и други заинтересовани страни по линия на трудова заетост и реализиране на локални проекти в сферата на производството.

За последните 80 години в България не е строен нов затвор.  Затова инвестиционното намерение на ГДИН предвижда изграждането на най-модерно по своя тип съоръжение в региона. 

Related Articles

Завърши ремонтът на каскадата „Белмекен – Сестримо – Момина клисура“

Официално приключи ремонтът на ВЕЦ „Сестримо“. С това се отбелязва и финалът на рехабилитацията на цялата каскада „Белмекен–Сестримо–Момина клисура“. ВЕЦ "Сестримо" е част от най-голямата...

Община Стара Загора обновява изцяло кв. „Три чучура-юг“

Започна вторият етап от проекта за реконструкция на старозагорския квартал „Три чучура-юг“. Финансирането е на стойност 3.1 млн. лева, информират от администрацията в града. През...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ