20 C
Пловдив
неделя, октомври 1, 2023

Строят нов закрит плувен басейн в Хасково

В Хасково ще се строи нов закрит плувен басейн. Изграждането на съоръжението е отлагано близо 10 години, припомнят запознати.

Прогнозната стойност на проекта е около 1,3 милиона лева без ДДС. Финансирането е осигурено със средства, които Община Хасково е  освободила от отчисленията за отпадъците, уточняват от администрацията.

Новото съоръжение ще бъде изградено на терен от 30 дка – бивш имот на някогашната гимназия по селско стопанство в района на ДФ „Земеделие“. Към терена има налична инфраструктура и прилежащи сгради, които също могат да се използват като част от плувния комплекс. Той ще разполага с два закрити басейна – голям и малък, съблекални, лекарски кабинет, треньорски стаи, сервизни помещения.

Related Articles

На форум: Експерти дискутират бъдещето на световното културно наследство

Конфиндустрия България и Посолството на Италия в България, в сътрудничество с Италианския културен институт, Камарата на архитектите в България, Камарата на строителите в България...

Ремонтират художествената галерия в Кюстендил

Община Кюстендил, в партньорство със Столична община и Националната художествена академия (НХА), участват в проект за цялостен ремонт на съществуващата база на галерията "Владимир...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ