9 C
Пловдив
четвъртък, април 18, 2024

Строят нов закрит плувен басейн в Хасково

В Хасково ще се строи нов закрит плувен басейн. Изграждането на съоръжението е отлагано близо 10 години, припомнят запознати.

Прогнозната стойност на проекта е около 1,3 милиона лева без ДДС. Финансирането е осигурено със средства, които Община Хасково е  освободила от отчисленията за отпадъците, уточняват от администрацията.

Новото съоръжение ще бъде изградено на терен от 30 дка – бивш имот на някогашната гимназия по селско стопанство в района на ДФ „Земеделие“. Към терена има налична инфраструктура и прилежащи сгради, които също могат да се използват като част от плувния комплекс. Той ще разполага с два закрити басейна – голям и малък, съблекални, лекарски кабинет, треньорски стаи, сервизни помещения.

Related Articles

Варна: Предстои ремонт на Комплекса за социални услуги за възрастни

Предстои основен ремонт на Комплекса за социални услуги за възрастни хора „Гергана“ във Варна, информират от администрацията. Проектът ще се финансира с европейски средства...

Лифт до крепостта „Патмос“ става обект от първостепенно значение за Ардино

Общинските съветници в Ардино гласуваха предложението на кмета инж. Изет Шабан кабинковият лифт от с. Стар Читак до крепостта "Патмос" да бъде обявен за...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ