12 C
Пловдив
вторник, април 23, 2024

Строят нов закрит плувен басейн в Хасково

В Хасково ще се строи нов закрит плувен басейн. Изграждането на съоръжението е отлагано близо 10 години, припомнят запознати.

Прогнозната стойност на проекта е около 1,3 милиона лева без ДДС. Финансирането е осигурено със средства, които Община Хасково е  освободила от отчисленията за отпадъците, уточняват от администрацията.

Новото съоръжение ще бъде изградено на терен от 30 дка – бивш имот на някогашната гимназия по селско стопанство в района на ДФ „Земеделие“. Към терена има налична инфраструктура и прилежащи сгради, които също могат да се използват като част от плувния комплекс. Той ще разполага с два закрити басейна – голям и малък, съблекални, лекарски кабинет, треньорски стаи, сервизни помещения.

Related Articles

Ограничават движението в тръбата за Бургас на тунел „Траянови врата“

Ще се почистват стените и пътната настилка в съоръжението От 20:00 часа във вторник /23 април/ до 6:00 ч. в сряда /24 април/ ще се...

Античният град Хераклея Синтика отвори врати за посетители

„Античният град Хераклея Синтика“ вече е отворен за посетители. Обектът е с впечатляваща визия, след като успешно се изпълни първият етап на проекта, изготвен...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ