27 C
Пловдив
вторник, април 16, 2024

Строят ново крило на Езиковата гимназия в Ловеч

В края на месец май започва строителството на ново крило на Профилираната езикова гимназия „Екзарх Йосиф Първи“ в Ловеч. На финала е процедурата по избор на изпълнител на строителните дейности.

Очаква се първата копка за новото крило на първата в страната езикова гимназия, да бъде направена на 24 май.

Преходът към новото крило ще се изгради през стария физкултурен салон, който ще бъде преустроен в две класни стаи. Това може да стане тъй като преди няколко години училището се сдоби и с нова модерна спортна зала. В новото крило ще се обособят 9 класни стаи, благодарение на които ще се освободят такива от сградата на общежитията на училището. Те ще бъдат преустроени отново в спални помещения. Изграждането на допълнителната сграда ще направи възможно и преминаването на учениците в едносменен режим.

За строителството на новото крило на гимназията Министерството на образованието е осигурило близо 1,5 млн. лв. По план то трябва да бъде готово за началото на учебната 2022 – 2023 година.

Related Articles

НАП напомня: Българите с имоти в чужбина да ги декларират до 30 април

Националната агенция за приходите напомня на българските граждани, които притежават имоти в чужбина, че са задължени да ги декларират в годишната данъчна декларация за...

Български проект спечели тазгодишната награда Новия европейски Баухаус

Проектът „Паркът” или „ From Concrete to Culture“ на фондация „Колективът” спечели отличие на тазгодишното издание на наградите за намеси в градска среда "Нов...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ