20 C
Пловдив
неделя, октомври 1, 2023

Строят ново крило на Езиковата гимназия в Ловеч

В края на месец май започва строителството на ново крило на Профилираната езикова гимназия „Екзарх Йосиф Първи“ в Ловеч. На финала е процедурата по избор на изпълнител на строителните дейности.

Очаква се първата копка за новото крило на първата в страната езикова гимназия, да бъде направена на 24 май.

Преходът към новото крило ще се изгради през стария физкултурен салон, който ще бъде преустроен в две класни стаи. Това може да стане тъй като преди няколко години училището се сдоби и с нова модерна спортна зала. В новото крило ще се обособят 9 класни стаи, благодарение на които ще се освободят такива от сградата на общежитията на училището. Те ще бъдат преустроени отново в спални помещения. Изграждането на допълнителната сграда ще направи възможно и преминаването на учениците в едносменен режим.

За строителството на новото крило на гимназията Министерството на образованието е осигурило близо 1,5 млн. лв. По план то трябва да бъде готово за началото на учебната 2022 – 2023 година.

Related Articles

Ремонтират художествената галерия в Кюстендил

Община Кюстендил, в партньорство със Столична община и Националната художествена академия (НХА), участват в проект за цялостен ремонт на съществуващата база на галерията "Владимир...

Община Балчик изгражда спортни обекти чрез местни инициативни групи

До края на годината Община Балчик ще изпълни втора част от проекта за изграждане на Спортен комплекс „Балик“, финансиран по Програмата за морско дело...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ