36 C
Пловдив
събота, юли 13, 2024

Строят ново крило на болница в Бургас

С писмо до кмета на Община Бургас Димитър Николов, главният архитект Емил Бурулянов, Общински съвет – Бургас и собственикът на болница „Бургасмед“ са заявили инвестиционно намерение да се разшири допълнително здравното заведение. В момента там има 13 клинични отделения и общо 230 болнични легла.

Има проект за изграждане на нов блок към съществуващата сграда, в която да бъдат разположени нови отделения, предвижда се и изграждане на нов операционен блок, който да обслужва съществуващите хирургични отделения.

Мотивът е, че заради ковид пандемията се усеща липсата на леглова база за определени специалности, тъй като голяма част се превръщат в ковид отделения. С разширението на болницата този проблем ще се реши.

Ресорната комисия по икономика и инвестиционни политики към Общински съвет – Бургас са дали зелена светлина за проекта.

 

Related Articles

Изграждат модерен кампус за спортните надежди в Стара Загора

Проект, насочен към спортното бъдеще на Стара Загора, стартираха символично с първа копка двама от зам.-кметовете на общината - Надежда Чакърова и арх. Мартин...

Транспорт: МРРБ и АПИ работят за свързаност между север и юг в страната

До началото на септември ще бъдат обявени обществени поръчки за инженеринг и строителен надзор за участъка Бяла – Велико Търново, който е третата част...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ