16 C
Пловдив
петък, април 19, 2024

Строят ново крило на болница в Бургас

С писмо до кмета на Община Бургас Димитър Николов, главният архитект Емил Бурулянов, Общински съвет – Бургас и собственикът на болница „Бургасмед“ са заявили инвестиционно намерение да се разшири допълнително здравното заведение. В момента там има 13 клинични отделения и общо 230 болнични легла.

Има проект за изграждане на нов блок към съществуващата сграда, в която да бъдат разположени нови отделения, предвижда се и изграждане на нов операционен блок, който да обслужва съществуващите хирургични отделения.

Мотивът е, че заради ковид пандемията се усеща липсата на леглова база за определени специалности, тъй като голяма част се превръщат в ковид отделения. С разширението на болницата този проблем ще се реши.

Ресорната комисия по икономика и инвестиционни политики към Общински съвет – Бургас са дали зелена светлина за проекта.

 

Related Articles

Стартира рехабилитацията на довеждащия водопровод на с. Брестовица

Рехабилитацията на довеждащия напорен водопровод на с. Брестовица, община Родопи вече може да стартира след като на 16.04.2024 г. „Българският ВиК холдинг“ ЕАД и...

Умни пътни знаци следят дали шофьорите чатят по време на път

Пилотни версии на умни пътни знаци вече се появиха в реалната пътна мрежа, предаде Нова телевизия. Те са със специално проектиран софтуер и използват...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ