20 C
Пловдив
неделя, септември 24, 2023

Строят ново крило на болница в Бургас

С писмо до кмета на Община Бургас Димитър Николов, главният архитект Емил Бурулянов, Общински съвет – Бургас и собственикът на болница „Бургасмед“ са заявили инвестиционно намерение да се разшири допълнително здравното заведение. В момента там има 13 клинични отделения и общо 230 болнични легла.

Има проект за изграждане на нов блок към съществуващата сграда, в която да бъдат разположени нови отделения, предвижда се и изграждане на нов операционен блок, който да обслужва съществуващите хирургични отделения.

Мотивът е, че заради ковид пандемията се усеща липсата на леглова база за определени специалности, тъй като голяма част се превръщат в ковид отделения. С разширението на болницата този проблем ще се реши.

Ресорната комисия по икономика и инвестиционни политики към Общински съвет – Бургас са дали зелена светлина за проекта.

 

Related Articles

След реставрация: Откриват официално Къща „Павлити“ в Стария Пловдив

Общински институт „Старинен Пловдив“ ще открие официално след реставрация една от архитектурните перли на Стария град - Къща „Павлити“. Събитието е утре - 19...

Започнаха реални действия за строителството на Дунав мост 3

Почти двадесет години след обявяването на проекта, България и Румъния започнаха реални действия за строителството на трети мост над Дунав. Двете страни подадоха съвместен...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ