28 C
Пловдив
събота, септември 30, 2023

Строят нови предприятия в Индустриален и логистичен парк – Бургас

Въпреки че проектът „Индустриален и логистичен парк – Бургас“ върви към окончателно финализиране на Фаза 1 с терените в Промишлена зона „Север“, все още се работи по завършване на няколко нови предприятия.

Едно от тях е производствена база за седалки и акустични стени. Довършват и обучителния център с търговска и складова част на фирма за климатична техника. Той трябва да е готов до есента. Друга голяма компания строи база за производство на климатични инсталации и соларни системи. Наскоро стартираха строително-монтажни работи и на обект за производство на спортни храни с мащабен логистичен център. Своята база довършва и друга голяма компания, която ще проектира и произвежда климатични и вентилационни системи.

„Развитието на „Индустриален и логистичен парк – Бургас“ продължава, като на потенциалните инвеститори вече предлагаме терени в атрактивната ПЗ „Юг-запад“, разположена под к-с „Меден рудник“, който е естествена банка с кадри за бизнеса“, коментира кметът Димитър Николов.

Седем компании вече закупиха там имоти и се подготвят да осъществят своите инвестиционни намерения.

Related Articles

Приключи ремонтът на знаково училище в Пловдив

Над 1,5 млн. лв. са вложени в обновяването на Търговската гимназия Приключи ремонтът на Националната търговска гимназия в Пловдив. Рязането на лентата е в 11...

Приключи ремонтът на Планетариума в Смолян

Ремонтните дейности на Планетариума в Смолян приключиха, съобщиха от пресцентъра на общината. В следващите дни ще поискаме приемателна комисия на база, на която сградата...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ