12 C
Пловдив
вторник, април 23, 2024

Строят нови предприятия в Индустриален и логистичен парк – Бургас

Въпреки че проектът „Индустриален и логистичен парк – Бургас“ върви към окончателно финализиране на Фаза 1 с терените в Промишлена зона „Север“, все още се работи по завършване на няколко нови предприятия.

Едно от тях е производствена база за седалки и акустични стени. Довършват и обучителния център с търговска и складова част на фирма за климатична техника. Той трябва да е готов до есента. Друга голяма компания строи база за производство на климатични инсталации и соларни системи. Наскоро стартираха строително-монтажни работи и на обект за производство на спортни храни с мащабен логистичен център. Своята база довършва и друга голяма компания, която ще проектира и произвежда климатични и вентилационни системи.

„Развитието на „Индустриален и логистичен парк – Бургас“ продължава, като на потенциалните инвеститори вече предлагаме терени в атрактивната ПЗ „Юг-запад“, разположена под к-с „Меден рудник“, който е естествена банка с кадри за бизнеса“, коментира кметът Димитър Николов.

Седем компании вече закупиха там имоти и се подготвят да осъществят своите инвестиционни намерения.

Related Articles

МРРБ попълва състава на Съвета за развитие на Югозападен регион за планиране

Министерството на регионалното развитие и благоустройството стартира процедура за избор на представители на икономическия сектор и юридически лица с нестопанска цел (ЮЛНЦ) за общественополезна...

С научен форум отбелязват Международния ден за опазване на недвижимото културното наследство

Национална научна конференция под наслов „Културното наследство на Тутракан и неговото място в добруджанската история“ ще се проведе на 18 и 19 април в...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ