19 C
Пловдив
събота, април 13, 2024

Строят нова фабрика за 3,5 млн. лв. край Брезово

Започна изграждането на нова фабрика край гр. Брезово. Теренът за строежа е около декар и половина, Инвестицията от 3,5 млн. лв. е на АПК, а в бъдещото предприятие за агропреработка ще се открият над  60 работни места.

Част от средствата – 1 720 194 лв., са осигурени безвъзмездно по линия на фонд „Земеделие“, а останалите – 1,8 млн. лв. са собствени средства.

„С тази инвестиция се поставя началото на новата зелена индустриална зона, в която ще намират място само иновативни производства, които отговарят на условията за чистота и безопасност на почвата, водата и въздуха“, посочва кметът Христо Енков, пред  24 часа. Преди 2 години Брезово успя да сертифицира южната част на общината откъм Средна гора като екологично чиста и обяви намеренията си да превърне района в първата зелена община в България.

Related Articles

Средновековен некропол откриха археолози в зоната на бъдещата автогара в Созопол

Находките може да забавят строителството на обекта Интересни находки откриха археолози при разкопки на терена, на който ще бъде изградена новата автогара в Созопол....

Одобриха визията за новата многофункционална зала в Казанлък

Проектанти на спортното съоръжение са "Киряков Архитекти" Одобриха визията и функционалността на новата спортна зала, която предстои да бъде изградена в Казанлък. На обсъждането на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ