30 C
Пловдив
четвъртък, юли 18, 2024

Строят нова фабрика за 3,5 млн. лв. край Брезово

Започна изграждането на нова фабрика край гр. Брезово. Теренът за строежа е около декар и половина, Инвестицията от 3,5 млн. лв. е на АПК, а в бъдещото предприятие за агропреработка ще се открият над  60 работни места.

Част от средствата – 1 720 194 лв., са осигурени безвъзмездно по линия на фонд „Земеделие“, а останалите – 1,8 млн. лв. са собствени средства.

„С тази инвестиция се поставя началото на новата зелена индустриална зона, в която ще намират място само иновативни производства, които отговарят на условията за чистота и безопасност на почвата, водата и въздуха“, посочва кметът Христо Енков, пред  24 часа. Преди 2 години Брезово успя да сертифицира южната част на общината откъм Средна гора като екологично чиста и обяви намеренията си да превърне района в първата зелена община в България.

Related Articles

За 17-та година: Фестивалът на пясъчните фигури привлича туристи в Бургас

За 17-та поредна година впечатляващи пясъчни скулптури радват туристите в морския град. Атракцията, запазена марка на Бургас, може да се разгледа до края на...

След години протести: Ремонтът на пътя в селата край ТЕЦ „Марица Изток“ е в ход

След години на протести на местните жители основният ремонт на пътя на селата край ТЕЦ "Марица Изток" в община Гълъбово е вече в ход. Ремонтът...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ