25 C
Пловдив
събота, септември 30, 2023

Строят нова фабрика за 3,5 млн. лв. край Брезово

Започна изграждането на нова фабрика край гр. Брезово. Теренът за строежа е около декар и половина, Инвестицията от 3,5 млн. лв. е на АПК, а в бъдещото предприятие за агропреработка ще се открият над  60 работни места.

Част от средствата – 1 720 194 лв., са осигурени безвъзмездно по линия на фонд „Земеделие“, а останалите – 1,8 млн. лв. са собствени средства.

„С тази инвестиция се поставя началото на новата зелена индустриална зона, в която ще намират място само иновативни производства, които отговарят на условията за чистота и безопасност на почвата, водата и въздуха“, посочва кметът Христо Енков, пред  24 часа. Преди 2 години Брезово успя да сертифицира южната част на общината откъм Средна гора като екологично чиста и обяви намеренията си да превърне района в първата зелена община в България.

Related Articles

Монтират зарядни станции за електромобили в Габрово

Община Габрово подписа договор с дружеството „ФИНЕС – 2“ ЕООД за поставяне на 3 броя колонки за зареждане на електрически превозни средства с включени...

До 4 месеца: Северният парк в София ще има скейт зона

До четири месеца ще бъде готов скейт паркът в Северния парк в София. Съоръжението ще има 2 основни секции – „Стрийт“ и „Боул“ –...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ