11 C
Пловдив
сряда, април 24, 2024

Строят нова фабрика за 3,5 млн. лв. край Брезово

Започна изграждането на нова фабрика край гр. Брезово. Теренът за строежа е около декар и половина, Инвестицията от 3,5 млн. лв. е на АПК, а в бъдещото предприятие за агропреработка ще се открият над  60 работни места.

Част от средствата – 1 720 194 лв., са осигурени безвъзмездно по линия на фонд „Земеделие“, а останалите – 1,8 млн. лв. са собствени средства.

„С тази инвестиция се поставя началото на новата зелена индустриална зона, в която ще намират място само иновативни производства, които отговарят на условията за чистота и безопасност на почвата, водата и въздуха“, посочва кметът Христо Енков, пред  24 часа. Преди 2 години Брезово успя да сертифицира южната част на общината откъм Средна гора като екологично чиста и обяви намеренията си да превърне района в първата зелена община в България.

Related Articles

Проект: Полети до Рим и Милано от Летище Пловдив

Възможностите за откриване на директни авиолинии от Пловдив до италианските Рим и Милано обсъдиха на Летище Пловдив. На срещата присъстваха председателят на Конфиндустрия България...

Завърши строителството на новия мост на пътя Царево – Ахтопол

Завърши строителството на новия мост на пътя Царево – Ахтопол. Участъкът на моста над река Изгревско дере на път III-9901 Царево – Ахтопол –...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ