20 C
Пловдив
вторник, май 28, 2024

Строят нова детска градина в село Тополи

Община Варна започна изграждане на нова сграда на детска градина „Ран Босилек“ в село Тополи. Символична първа копка бе направена в присъствието на директора на детското заведение Митка Николова и на представители от общината.

Сградата е предвидена за 6 групи – пет градински и една яслена група за общо 145 деца. По проект тя ще разполага с просторни занимални и спални, зала за спорт и музика, методичен кабинет.

Средствата са осигурени от програмата на МОН за изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища. Това е поредното детско заведение, което се изгражда на територията на морския град. В ход е строителството и на нова детска градина на ул. „Хъшове“ в район „Одесос“.

Related Articles

Община Созопол проектира водопровод от м. Бялата вода до с. Индже войвода

Община Созопол се ангажира да изработи проект за нов водопровод от водоема в местността Бялата вода до с. Индже войвода. Това съобщи кметът на...

Ремонтират площада в Момчилград с два милиона и половина

С 2 милиона и 500 хиляди лева от държавния бюджет ремонтират градския площад в Момчилград. Настилката ще се замени с нова, която ще включва...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ