5 C
Пловдив
неделя, декември 3, 2023

Строят нова детска градина в село Тополи

Община Варна започна изграждане на нова сграда на детска градина „Ран Босилек“ в село Тополи. Символична първа копка бе направена в присъствието на директора на детското заведение Митка Николова и на представители от общината.

Сградата е предвидена за 6 групи – пет градински и една яслена група за общо 145 деца. По проект тя ще разполага с просторни занимални и спални, зала за спорт и музика, методичен кабинет.

Средствата са осигурени от програмата на МОН за изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища. Това е поредното детско заведение, което се изгражда на територията на морския град. В ход е строителството и на нова детска градина на ул. „Хъшове“ в район „Одесос“.

Related Articles

Започва „Форум за културно наследство: управление и интерпретация“

„Форум за културно наследство: управление и интерпретация” се провежда на 30 ноември и 1 декември 2023 г. в зала „Славейков” на Френския институт в...

Инж. Иван Танев е „Инженер на годината 2023“

Инж. Иван Танев стана "Инженер на годината 2023". Той е главен инженер в "Джи Пи Груп". Председателят на парламентарната Комисия по регионална политика, благоустройство и...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ