25 C
Пловдив
петък, март 29, 2024

Строят нова детска градина в Асеновград

Нова детска градина ще бъде изградена в Асеновград, като теренът е на улица „Отец Паисий“. Общината е получила финансиране в размер на 3 000 000 лв. като средствата са от държавния бюджет по Програма „Изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища“ (2020 г. – 2022 г.).

В градината ще се обучават над 130 деца в шест групи. Ще бъдат обособени помещения за дневни занимания, кухненски блок, спални зони, физкултурен салон и закрит плувен басейн. Към сградата ще има дворно пространство със съответните площадки, кътове за игра и други, информират от екипа на кмета д-р Христо Грудев.

От администрацията обаче отбелязват, че докато се движат законовите процедури по проектиране и избор на изпълнител на детската градина, стойността на строителните материали и дейности се повишава. Опасенията са, че тези 3 000 000 лв. ще са недостатъчни за цялото изграждане и обзавеждане на детската градина и ще се наложи общината да търси допълнително финансиране.

 

Related Articles

Събират опасни отпадъци от домакинствата във Варна

Община Варна организира кампания за разделно събиране на опасни отпадъци от домакинствата. Акцията ще се проведе във всички райони на града и ще продължи...

Ямбол реализира 3 важни за града проекта

Община Ямбол получи държавно финансиране, което ще бъде насочено към реализацията на три важни проекта за града. Кметът Валентин Ревански и главният счетоводител на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ