22 C
Пловдив
вторник, април 16, 2024

Строят нова детска градина в Асеновград

Нова детска градина ще бъде изградена в Асеновград, като теренът е на улица „Отец Паисий“. Общината е получила финансиране в размер на 3 000 000 лв. като средствата са от държавния бюджет по Програма „Изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища“ (2020 г. – 2022 г.).

В градината ще се обучават над 130 деца в шест групи. Ще бъдат обособени помещения за дневни занимания, кухненски блок, спални зони, физкултурен салон и закрит плувен басейн. Към сградата ще има дворно пространство със съответните площадки, кътове за игра и други, информират от екипа на кмета д-р Христо Грудев.

От администрацията обаче отбелязват, че докато се движат законовите процедури по проектиране и избор на изпълнител на детската градина, стойността на строителните материали и дейности се повишава. Опасенията са, че тези 3 000 000 лв. ще са недостатъчни за цялото изграждане и обзавеждане на детската градина и ще се наложи общината да търси допълнително финансиране.

 

Related Articles

Международен студентски конкурс „Нов живот за летището в Балчик“

Архитектурният факултет на ВСУ„Черноризец Храбър“ и Факултета по урбанизъм на Университета по архитектура и градоустройство „Йон Минку“ в Букурещ, организират международен студентски конкурс за...

Започва почистването на р. Марица в Пловдив

Започва дългоочакваното почистване на река Марица в Пловдив. Дейностите ще бъдат изпълнени от софийската фирма „БКС – Озеленяване“. Срокът е 90 дни. Работата е...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ