16 C
Пловдив
събота, юни 10, 2023

Строят магистрала от Видин до Монтана

В участъка на международен път Е 79 от Видин до Монтана ще бъде изградена автомагистрала, а от Мездра до Ботевград – скоростен четирилентов път. Това съобщи министърът на регионалното развитие Петя Аврамова на работна среща във Видин.

Проектът на път от Видин до Монтана е променен от първоначалните планове в автомагистрала. Участъкът от Мездра до Ботевград пък ще е скоростен четирилентов, заради релефа и трудните условия за неговото изграждане.

Тази година трябва да приключат процедурите за избор на изпълнител на пътя между Видин и Ружинци. Успоредно с това ще бъдат процедирани парцералните планове. Ще бъдат извършени отчуждителни процедури и в края на годината ще започне реалното строителство. Това каза временно изпълняващият длъжността председател на УС на АПИ инж.Дончо Атанасов.

Проектът за строителство на пътя между Видин и Ботевград е приоритетен за правителството, като лично ще следя изпълнението на заложените графици, каза Аврамова. Тя посочи, че първият участък, който ще започне да се строи е от Мездра до Ботевград, тъй като е най-напреднал в процедурите, след него започва строителството на пътя от Видин до Ружинци.

Министър Аврамова определи като правен казуса между община Видин и АПИ за забавянето на процедурите по изработването на общия и подробния устройствен план на пътя. Тя посочи, че с промените в ЗУТ се дава възможност тези процедури да бъдат ускорени.

Related Articles

Събират с анкета предложения за екологично развитие на Бургас

Община Бургас и СУ "Св. Климент Охридски" са партньори в общ проект за по-ефективно и природосъобразно планиране на знакови крайбрежни части на града. Става...

Николай Нанков: Шишков залага цъкаща бомба в санирането

Семействата в 52 блока ще са „наказани“ - проектите им няма да бъдат финализирани Липсата на добри управленски решения на служебната власт залага „цъкаща бомба“...
- Реклама -spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ