4 C
Пловдив
вторник, ноември 28, 2023

Строят и рехабилитират спортни обекти с над 1 милион лева

Пет спортни обекта ще бъдат изградени и реконструирани с над 1 000 000 лева от Министерство на младежта и спорта. За модернизацията на зала за скокове на батут в ж. к. “Локомотив” в Русе са осигурени 418 288,54 лв. Проектът на СКСБ “Имидж” ще бъде реализиран на три етапа. Първият предвижда ремонт на абонатната станция, вътрешната отоплителна инсталация, вентилация и климатизация, както и ремонт на водосточните тръби. Във втория етап ще бъде направена цялостна реконструкция на покрива, подмяна на дограмата и полагане на топлоизолация. В третия етап ще бъде извършен вътрешен ремонт на залата.

200 536,80 лв. получава Община Сандански за пълната подмяна на тревната настилка на Градския стадион, който се използва интензивно от местния ФК “Вихрен“. Има нужда от рехабилитация на терена. Тревното покритие ще бъде подменено изцяло, като се използват най- съвременни технологии.

С 378 704,42 лв. ще се изгради тренировъчно игрище за футбол в Гоце Делчев. Проектът предвижда теренът да бъде с размери 60/40 м. Заложена е и възможността площадката да се разделя на три по-малки футболни полета с размери 20/40 м. Ще бъдат монтирани 8 стълба за осветление, ограда с метална мрежа и отводнителна система.

ММС отпуска 49 854,24 лв. за изграждането на площадка за стрийт фитнес на открито в с. Чернево, община Суворово. Нейната площ ще бъде 120 кв. м., като ще бъдат разположени многофункционален тренажор, кардио тренажор, лостове и други съоръжения. Целта е да бъдат създадени условия и достъпна среда за масов спорт.

Финансиран е и проект за ремонт на помещение и обособяването му като зала за тенис на маса в столичния район Нови Искър. Проектът предвижда цялостно реновиране на етаж от съществуваща сграда. Стойността на инвестицията е 38 228,40 лв.

От Спортното министерство уточняват, че в момента обработват още над 30 проекта.

Related Articles

Приключи реставрацията на фасадата на Министерството на транспорта в София

Успешна реставрация върна блясъка на фасадата на Министерството на транспорта в София. Възстановен е автентичният ѝ вид отпреди 100 години, информират от транспортното ведомство. Консервацията...

По-ниски данъчни оценки на имоти в 170 населени места

Промени в данъчните оценки на имоти ще има в някои населени места у нас от догодина. По предварителни разчети след извършването на новото категоризиране...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ