Строят изследователски център за 1 млн.лв. в Русенския университет „Ангел Кънчев“

0

Общо 14 милиона лева отпусна правителството на редовно заседание за ремонти и инфраструктурни проекти в 10 общини. В сумата влиза и изграждането на нов учебно-изследователски корпус в Русенския университет „Ангел Кънчев“.

Финансова подкрепа в размер на 10,5 милиона лева получават общините Аксаково, Враца, Сливница, Велинград, Драгичево, Пордим, Тутракан, Елин Пелин, Етрополе. Отделно по линия на Междуведомствената комисия за възстановяване кабинетът подпомогна община Панагюрище с 2,5 млн. лева за почистване на речното корито на река Луда Яна.

Министерският съвет одобри 1 млн. лева за Русенския университет „Ангел Кънчев“, с които ще се изгради нов учебно-изследователски корпус. Ректорът на висшето учебно заведение проф. Христо Белоев заяви, че корпусът ще бъде готов до края на годината.

Със създаването на големи модерни лаборатории ще се даде нова възможност заедно с бизнеса, с университетите от нашата страна и чужбина, да участваме в големи проекти и да допринасяме за развитието на науката“, подчерта Белоев.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си