1 C
Пловдив
неделя, декември 10, 2023

Строят в Пловдив най-голямата ледена пързалка у нас

Най-голямата ледена пързалка, правена досега в България, ще е в Пловдив, информират от администрацията в града.

Тя традиционно ще е на площад „Централен”, но освен на площада ще влиза и в прилежащата „Цар-Симеоновата градина”. Там ще бъдат изградени професионални алеи, които ще въртят около основната пързалка.

Планиран за изграждане е и мост, по който да минават пешеходците, за да не се затруднява придвижването през площада. В близост до атракцията ще има и Коледен базар.

Собственик на пързалката е входирала искане към НИНКН за алеите в Цар-Симеоновата градина, а също така е направила и застраховка на площада в полза на Община Пловдив. Така, ако има щети при монтирането и експлоатацията на съоръжението те ще бъдат покрити от полицата.

Вече се работи по изграждане на конструкцията на ледената пързалка, която ще остане в Пловдив до края на февруари 2022 г.

Related Articles

КАТ с нова акция по пътищата

Започва третият етап на полицейската акция "Зима". Дейността на екипите на "Пътна полиция" е насочена към контрол над техническата изправност на автомобилите и на...

До 28 декември: Приемат оферти за проектиране и ремонт на мост над река Златна Панега

До 28 декември се приемат оферти за проектиране и ремонт на моста над река Златна Панега, в района на Луковит, на път I-3 Ботевград-Плевен....
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ