15 C
Пловдив
четвъртък, април 18, 2024

Строят в Пловдив най-голямата ледена пързалка у нас

Най-голямата ледена пързалка, правена досега в България, ще е в Пловдив, информират от администрацията в града.

Тя традиционно ще е на площад „Централен”, но освен на площада ще влиза и в прилежащата „Цар-Симеоновата градина”. Там ще бъдат изградени професионални алеи, които ще въртят около основната пързалка.

Планиран за изграждане е и мост, по който да минават пешеходците, за да не се затруднява придвижването през площада. В близост до атракцията ще има и Коледен базар.

Собственик на пързалката е входирала искане към НИНКН за алеите в Цар-Симеоновата градина, а също така е направила и застраховка на площада в полза на Община Пловдив. Така, ако има щети при монтирането и експлоатацията на съоръжението те ще бъдат покрити от полицата.

Вече се работи по изграждане на конструкцията на ледената пързалка, която ще остане в Пловдив до края на февруари 2022 г.

Related Articles

Международен студентски конкурс „Нов живот за летището в Балчик“

Архитектурният факултет на ВСУ„Черноризец Храбър“ и Факултета по урбанизъм на Университета по архитектура и градоустройство „Йон Минку“ в Букурещ, организират международен студентски конкурс за...

Български проект спечели тазгодишната награда Новия европейски Баухаус

Проектът „Паркът” или „ From Concrete to Culture“ на фондация „Колективът” спечели отличие на тазгодишното издание на наградите за намеси в градска среда "Нов...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ