25 C
Пловдив
четвъртък, май 30, 2024

Строят в Пловдив най-голямата ледена пързалка у нас

Най-голямата ледена пързалка, правена досега в България, ще е в Пловдив, информират от администрацията в града.

Тя традиционно ще е на площад „Централен”, но освен на площада ще влиза и в прилежащата „Цар-Симеоновата градина”. Там ще бъдат изградени професионални алеи, които ще въртят около основната пързалка.

Планиран за изграждане е и мост, по който да минават пешеходците, за да не се затруднява придвижването през площада. В близост до атракцията ще има и Коледен базар.

Собственик на пързалката е входирала искане към НИНКН за алеите в Цар-Симеоновата градина, а също така е направила и застраховка на площада в полза на Община Пловдив. Така, ако има щети при монтирането и експлоатацията на съоръжението те ще бъдат покрити от полицата.

Вече се работи по изграждане на конструкцията на ледената пързалка, която ще остане в Пловдив до края на февруари 2022 г.

Related Articles

Ще строят спортен център към Медицинския колеж в Пловдив

Обявиха обществена поръчка за изграждането му Спортен център в двора на Медицинския колеж в Пловдив предстои да бъде изграден. Проектът предвижда в него да има...

Община Кърджали с официален туристически портал

Община Кърджали вече има официален туристически портал. Новата интернет платформа дава възможност на туристите, желаещи да посетят региона, да се запознаят подробно с културните...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ