17 C
Пловдив
събота, юни 10, 2023

Строят в Пловдив най-голямата ледена пързалка у нас

Най-голямата ледена пързалка, правена досега в България, ще е в Пловдив, информират от администрацията в града.

Тя традиционно ще е на площад „Централен”, но освен на площада ще влиза и в прилежащата „Цар-Симеоновата градина”. Там ще бъдат изградени професионални алеи, които ще въртят около основната пързалка.

Планиран за изграждане е и мост, по който да минават пешеходците, за да не се затруднява придвижването през площада. В близост до атракцията ще има и Коледен базар.

Собственик на пързалката е входирала искане към НИНКН за алеите в Цар-Симеоновата градина, а също така е направила и застраховка на площада в полза на Община Пловдив. Така, ако има щети при монтирането и експлоатацията на съоръжението те ще бъдат покрити от полицата.

Вече се работи по изграждане на конструкцията на ледената пързалка, която ще остане в Пловдив до края на февруари 2022 г.

Related Articles

За Деня на бащата: Многобройни атракции в Националния военноисторически музей

На 10 юни (събота) от 10.00 до 17.00 часа с вход свободен и многобройни атракции в Националния военноисторически музей (НВИМ) ще се проведе Ден...

ЕК настоява социалните мрежи да имат екипи, работещи на всички европейски езици

Европейската комисия очаква от социалните мрежи да разполагат с екипи, които работят на всички европейски езици, заяви зам.-председателят на институцията Вера Юрова. Очаквам повече от...
- Реклама -spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ