24 C
Пловдив
вторник, октомври 3, 2023

Строителството расте през януари заради инфраструктурните проекти

По предварителни данни за януари 2020 индексът на продукцията в сектор „Строителство“, изчислен въз основа на сезонно изгладени данни, нараства с 1.7% спрямо година по-рано, показват данните на Националния статистически институт (НСИ). Спрямо декември повишението е с 0.8%.

На годишна база увеличението на календарно изгладения индекс на строителната продукция през януари се определя от положителния темп при гражданското/инженерното строителство, където ръстът е с 3.1%, а при сградното строителство – с 0.7%.

Спрямо декември индексът на произведената строителна продукция, изчислен от сезонно изгладени данни, е над равнището от предходния месец, като продукцията от гражданското строителство се увеличава с 2.3%, докато сградното строителство намалява с 0.2%.

Related Articles

Община Плевен с проект за обновяване на парка около Историческия музей

Община Плевен разработи инвестиционен проект за обновяване на парка на Регионалния исторически музей. Дейностите включват изграждането на амфитеатър и пристрояване на гримьорни, създаване на...

Приключи ремонтът на Планетариума в Смолян

Ремонтните дейности на Планетариума в Смолян приключиха, съобщиха от пресцентъра на общината. В следващите дни ще поискаме приемателна комисия на база, на която сградата...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ