17 C
Пловдив
събота, юни 10, 2023

Строителството в ЕС продължава да расте

Строителството в еврозоната на годишна база е нараснало през октомври с 2,2%, след растеж с 1,9% през септември, повишавайки се за пети пореден месец, сочат данните на Евростат. Строителството в ЕС бележи повишение с 1,1% на годишна база, след растеж с 1,4% през предишния месец, нараствайки за шести пореден месец.

През октомври най-силен растеж в строителството на месечна база е отчетен в Швейция (2,3%), Франция (2,1%) и Германия (1,7%), докато най-солиден спад е регистриран в Словения (6,8%), Унгария (3,8%), Словакия (3,5%), Полша (3,0%) и България (2,0%).

На годишна база най-добро повишение в строителния сектор е отчетено в Швеция (10,1%) и Холандия (8,2%), а най-солиден спад – в Словакия (22,1%), Полша (18,0%) и България (14%).

Според Евростат строителството в България се свива през октомври с 2%, след понижение с 1,6% през септември, влошавайки се за пет от последните шест месеца. На годишна база строителният сектор в България отбеляза влошаване за дванадесети пореден месец, свивайки се с 14%, след понижение с 10,6% през септември.

Related Articles

Ремонтираха втори подлез в Плевен

В момента се изгражда прилежащата инфраструктура Приключи ремонтът на втория пешеходен подлез в Плевен в района на Стара гара. Съоръжението е построено 70-те години и...

Министър Андрей Цеков: Търпимостта е правилното решение за пътищата с нарушения

„Търпимостта е правилното решение за изградените с нарушения пътища. Добре е да съставим всички документи, които да ни дадат увереност, че те са годни...
- Реклама -spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ