Строителството в ЕС продължава да расте

0

Строителството в еврозоната на годишна база е нараснало през октомври с 2,2%, след растеж с 1,9% през септември, повишавайки се за пети пореден месец, сочат данните на Евростат. Строителството в ЕС бележи повишение с 1,1% на годишна база, след растеж с 1,4% през предишния месец, нараствайки за шести пореден месец.

През октомври най-силен растеж в строителството на месечна база е отчетен в Швейция (2,3%), Франция (2,1%) и Германия (1,7%), докато най-солиден спад е регистриран в Словения (6,8%), Унгария (3,8%), Словакия (3,5%), Полша (3,0%) и България (2,0%).

На годишна база най-добро повишение в строителния сектор е отчетено в Швеция (10,1%) и Холандия (8,2%), а най-солиден спад – в Словакия (22,1%), Полша (18,0%) и България (14%).

Според Евростат строителството в България се свива през октомври с 2%, след понижение с 1,6% през септември, влошавайки се за пет от последните шест месеца. На годишна база строителният сектор в България отбеляза влошаване за дванадесети пореден месец, свивайки се с 14%, след понижение с 10,6% през септември.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си