20 C
Пловдив
четвъртък, септември 21, 2023

Строители и архитекти обсъждат как да се подобри опазването на паметниците на културата

Строители и архитекти обсъждат как да се подобри опазването на паметниците на културата. Това ще стане на форума „Брацигово – каменният поток на времето“, който стартира днес – 26 юни и ще продължи до 2 юли 2023.

Тазгодишното издание е организирано от Камара на архитектите в България, София Област, КСБ и Община Брацигово. Към тях се присъединиха посолството на Италия в България, Италианският културен институт и Конфиндустрия България. Партньори на проекта са още Регионалният исторически музей в Пазарджик, Университетът по архитектура строителство и геодезия, както и Националното сдружение на общините в Република България.

Форумът включва поредица от изложби, лекции, практически работилници и културни събития посветени на недвижимото културно наследство, археологията и изкуствата.

Темата тази година е фокусирана върху сградите за образование и култура, както и за ревитализация и енергийна ефективност при сгради със статут на недвижими културни ценности. Ще се проведе и кръгла маса на тема „Ревитализация и енергийна ефективност на сгради със статут на недвижимо културно наследство“.

Related Articles

В Браниполе се радват на своя Японска градина

Нов парк с японска градина откриха в с. Браниполе край Пловдив. Визията на зоната е тотално променена, като неизползваемото и пустеещо някога място е...

Община Тунджа реализира хибриден ВЕИ проект

В община Тунджа започна изграждането на фотоволтаичен парк „Тенево Солар“, първи етап от хибридния ВЕИ комплекс „Тенево“. Той ще включва също и вятърни турбини...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ