19 C
Пловдив
събота, април 13, 2024

Строители и архитекти обсъждат как да се подобри опазването на паметниците на културата

Строители и архитекти обсъждат как да се подобри опазването на паметниците на културата. Това ще стане на форума „Брацигово – каменният поток на времето“, който стартира днес – 26 юни и ще продължи до 2 юли 2023.

Тазгодишното издание е организирано от Камара на архитектите в България, София Област, КСБ и Община Брацигово. Към тях се присъединиха посолството на Италия в България, Италианският културен институт и Конфиндустрия България. Партньори на проекта са още Регионалният исторически музей в Пазарджик, Университетът по архитектура строителство и геодезия, както и Националното сдружение на общините в Република България.

Форумът включва поредица от изложби, лекции, практически работилници и културни събития посветени на недвижимото културно наследство, археологията и изкуствата.

Темата тази година е фокусирана върху сградите за образование и култура, както и за ревитализация и енергийна ефективност при сгради със статут на недвижими културни ценности. Ще се проведе и кръгла маса на тема „Ревитализация и енергийна ефективност на сгради със статут на недвижимо културно наследство“.

Related Articles

Варна: Предстои ремонт на Комплекса за социални услуги за възрастни

Предстои основен ремонт на Комплекса за социални услуги за възрастни хора „Гергана“ във Варна, информират от администрацията. Проектът ще се финансира с европейски средства...

Конкурс: Облагородяват градската среда с графити творби

Електрохолд и Sofia Graffiti Tour организират конкурс за графити творба в рамките на фестивала SOFIA URBAN ART. Той ще се проведе в София на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ