24 C
Пловдив
вторник, октомври 3, 2023

Строежът на магистрала „Европа“ затваря участък от пътя София-Калотина

До края на август движението по 8-километров участък от път I-8 София-Калотина, от 23-ти км до 31-ви км, край Сливница, ще се осъществява двупосочно в платното за Калотина поради строителството на бъдещата автомагистрала „Европа“. Преминаването по платното за София ще бъде спряно. Скоростта на движение в участъка се ограничава до 50 км/ч., а при 28-ми км е до 40 км/ч.

До 17-ти юли трафикът по път I-8 Калотина – София при Пролеша, от 38-ми км до 40-ти км, се ограничава поетапно в двете платна поради подобряване експлоатационното състояние на надлез при 39-ти км. Движението ще се осъществява двупосочно в свободното платно. Скоростта се ограничава до 50 км/ч.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка в страната от интернет страницата на АПИ и на телефон 0700 130 20.

Related Articles

21 общини кандидатстват за средства за по-чист въздух

85 000 домакинства, които се отопляват на дърва и въглища, ще могат да получат безплатно нови уреди До края на октомври 2023 г. е крайният...

PORTICO – нова платформа за споделени знания за устойчиво градско развитие в ЕС

Новата платформа за споделяне на знания за устойчиво градско развитие в ЕС – Portico, ще бъде официално открита на 10 октомври. Това ще стане...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ