32 C
Пловдив
понеделник, юни 24, 2024

Стратегия за привличане на туристи в Русе разработва Младежки бизнес клуб

Ръководството на Младежки бизнес клуб към Стопанска камара Русе и областният управител Борислав Българинов обсъдиха приоритети в бизнес модела в трансграничния регион и възможностите за развитие на туризма. Идеята е да стартира активна реклама на тази част от страната в Западна Европа и най-вече в страните от Бенелюкс. Расте броят на туристи от тези държави, които избират да почиват в България, но малко от тях са запознати с богатствата на област Русе, смятат от местната администрация.

Според членове на Бизнес клуба посещението на България от туристи от Западна Европа  е допълнително улеснено от възможността за круизи по речния коридор Рейн – Майн – Дунав.

От Стопанската камара в крайдунавския град предлагат също насърчаване и по-активно провеждане на съвместни културни мероприятия – изложби, концерти и литературни четения между градове от България и Румъния.

За реализирането на успешен бизнес модел участниците в срещата се обединиха около ефективното използване на кадровия потенциал, академичната общност и възпитаниците на професионалните и профилираните гимназии в града. Експерти от Стопанската камара в Русе подготвят и проекти за развитие на логистичната инфраструктура в цялата област.

Related Articles

Монтана и турския град Адъяман с общи мерки срещу климатичните промени

Монтана и турският град Адъяман изпълняват общ европейски проект, свързан с изменението на климата по програмата за трансгранично сътрудничество Българи – Турция. Партньори на...

„Обект 889“: Изложба показва историята на Дунав мост

Поводът е 70-годишнината на съоръжението В библиотека „Любен Каравелов“ в Русе е открита изложба „Обект 889“, посветена на 70-годишнината от изграждането на Дунав мост. Експозицията...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ