18 C
Пловдив
вторник, септември 26, 2023

Стратегия за привличане на туристи в Русе разработва Младежки бизнес клуб

Ръководството на Младежки бизнес клуб към Стопанска камара Русе и областният управител Борислав Българинов обсъдиха приоритети в бизнес модела в трансграничния регион и възможностите за развитие на туризма. Идеята е да стартира активна реклама на тази част от страната в Западна Европа и най-вече в страните от Бенелюкс. Расте броят на туристи от тези държави, които избират да почиват в България, но малко от тях са запознати с богатствата на област Русе, смятат от местната администрация.

Според членове на Бизнес клуба посещението на България от туристи от Западна Европа  е допълнително улеснено от възможността за круизи по речния коридор Рейн – Майн – Дунав.

От Стопанската камара в крайдунавския град предлагат също насърчаване и по-активно провеждане на съвместни културни мероприятия – изложби, концерти и литературни четения между градове от България и Румъния.

За реализирането на успешен бизнес модел участниците в срещата се обединиха около ефективното използване на кадровия потенциал, академичната общност и възпитаниците на професионалните и профилираните гимназии в града. Експерти от Стопанската камара в Русе подготвят и проекти за развитие на логистичната инфраструктура в цялата област.

Related Articles

Започва рехабилитация на пътя Поленица – Джигурово

Един от натоварените пътни участъци в Община Сандански, основна транспортна връзка между селата Поленица и Джигурово, ще бъде цялостно ремонтиран и рехабилитиран. Проектът получи...

Решено: Община Минерални бани събаря недовършения Културен дом

От община Минерални бани, хасковска област информират, че е взето решение недовършената сграда за Културен дом да бъде разрушена. Строителството на сградата е започнато...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ