14 C
Пловдив
неделя, май 26, 2024

Столичният инспекторат с нова акция за стари гуми

Отварят се временни площадки за събиране на излезли от употреба автомобилни гуми, съобщиха от пресцентъра на Столичната община.

Специализираните зони са 30 на брой в различни райони на София, а адресите им могат да бъдат намерени на сайта на Столичния инспекторат в секцията „Кампании“. Оставените гуми периодично се извозват от там. Площадките работят именно в сезона на смяна на гумите, като целта е да не се оставят в междублоковите пространства и зелените площи.

През миналата година на временните площадки бяха изхвърлени над 15 хиляди гуми.

От Столична община напомнят на гражданите, че търговските обекти (автосервизи и пунктове за смяна на излезли от употреба гуми), в които се извършва смяна, са задължени да имат сключен договор с лицензирана фирма, на която да предават събраните от дейността им гуми. Задължени са да осигурят и възможност за безплатно приемане на гумите от крайните потребители в местата на продажба и смяна на гумите, както да поставят на видно място в търговските обекти табели, които съдържат информация за възможностите и начина за обратно приемане на използвани гуми в търговския обект.

Related Articles

В Търговище обсъждат закупуването на сметопочистваща техника

Обществено обсъждане за поемане на дългосрочен дълг във връзка с планирано закупуване на лизинг на техника за Общинското предприятие "Благоустройство и комунално стопанство" ще...

Община Приморско получи държавни имоти за градски парк

Правителството одобри Община Приморско да получи държавни имоти в града с площ близо 14 000 кв. Те ще бъдат използвани за изграждане на общински...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ