13 C
Пловдив
петък, април 19, 2024

Столичният инспекторат проверява строителните обекти за замърсяване

Столичният инспекторат съвместно с районните администрации извършва проверки на строителни обекти в София за замърсяване, съобщиха от общината, като само през септември са инспектирани над 140 обекта. Съставени са 22 акта за установяване на административно нарушение .

Сред най-честите нарушения, които констатират контролните органи и налагат санкции, са липса на устройство за измиване на ходовата част на строителната техника, която излиза от обекта, липса на плътна строителна ограда или частично изградена такава, разполагане на строителни материали на общински площи без разрешение, заемане на тротоари и други общински площи с техника или материали без разрешение, замърсяване и разпиляване на отпадъци около обекта.

Всички тези нарушения водят до замърсяване на околното пространство и пътни платна, както и запрашаване и замърсяване на въздуха.

Най-голям дял от нарушители през септември са установени в районите „Лозенец“, „Триадица“, „Студентски“ , „Подуяне“ и „Витоша“.

Related Articles

НАП напомня: Българите с имоти в чужбина да ги декларират до 30 април

Националната агенция за приходите напомня на българските граждани, които притежават имоти в чужбина, че са задължени да ги декларират в годишната данъчна декларация за...

Разширяват системата за видеонаблюдение в Бобов дол

Центърът на Бобов дол ще бъде с постоянно видеонаблюдение. За целта Общината отпуска по бюджета допълнителни 21 000 лева, каза пред БНР кметът на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ