11 C
Пловдив
сряда, февруари 28, 2024

Столичният инспекторат проверява разделното събиране на отпадъци

Проверки за разделно събиране на боклук текат в различните райони на София, информират от Столичния инспекторат.

При проверките за разделно събиране в „Средец“ инспекторите са санкционирали търговски обект за изхвърляне на отпадъци от опаковки в контейнери за битов боклук. Това се е случило на ул. „Солунска“ на ъгъла на бул. „Витоша“. Кашоните и отпадъците от опаковки, събрани от магазина, са били оставени до подземните контейнери. За нарушението е наложена санкция и боклукът е бил прибран, а мястото е почистено.

В „Слатина“ пък инспекторите са предотвратили изхвърляне на голямо количество кашони и касетки от търговски обект на ул. „Велчо Атанасов“. Дадено е предписние за недопускане на смесване на различни видове отпадъци и изхвърлянето им в контейнерите за битова смет.

Плановите проверки ще продължат, категорични са от Столичния инспекторат. Техни екипи ще реагират и на подадени сигнали от граждани за замърсяване с отпадъци, неправилно изхвърляне и нерегламентирани сметища в София.

Related Articles

Летище Русе с удостоверение за експлоатационна годност

В следващите 12 месеца предстои изработването на Генерален план на дружеството Главна дирекция „Гражданска въздухоплавателна администрация“ (ГД ГВА) издаде на „Еърпорт Русе“ удостоверение за експлоатационна...

Кметове и министри участват в Общото събрание на НСОРБ

На 27 и 28 февруари в София се провежда Общото събрание на Националното сдружение на общините в Република България. То е първото след местните...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ