21 C
Пловдив
сряда, септември 27, 2023

Столичният инспекторат проверява разделното събиране на отпадъци

Проверки за разделно събиране на боклук текат в различните райони на София, информират от Столичния инспекторат.

При проверките за разделно събиране в „Средец“ инспекторите са санкционирали търговски обект за изхвърляне на отпадъци от опаковки в контейнери за битов боклук. Това се е случило на ул. „Солунска“ на ъгъла на бул. „Витоша“. Кашоните и отпадъците от опаковки, събрани от магазина, са били оставени до подземните контейнери. За нарушението е наложена санкция и боклукът е бил прибран, а мястото е почистено.

В „Слатина“ пък инспекторите са предотвратили изхвърляне на голямо количество кашони и касетки от търговски обект на ул. „Велчо Атанасов“. Дадено е предписние за недопускане на смесване на различни видове отпадъци и изхвърлянето им в контейнерите за битова смет.

Плановите проверки ще продължат, категорични са от Столичния инспекторат. Техни екипи ще реагират и на подадени сигнали от граждани за замърсяване с отпадъци, неправилно изхвърляне и нерегламентирани сметища в София.

Related Articles

Приключва строежът на анаеробната инсталация за преработка на отпадъци в Бургас

Изграждането на анаеробната инсталация за преработка на разделно събрани биоразградими отпадъци в Бургас е на финален етап. Това съобщи кметът Димитър Николов, който провери...

Избраха победителя в конкурса за Център за експериментално куклено изкуство в Стара Загора

Българо германското NAS Studio спечели първото място в Международния архитектурен конкурс за идеен проект за Център за експериментално куклено изкуство в Стара Загора. Победителят...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ