16 C
Пловдив
петък, април 19, 2024

Столична община търси замърсители по строителните обекти

Като етап от изпълнението на мерките за намаляване на замърсяването на въздуха в София, Столична община засилва контрола върху строителните обекти, информират от администрацията.

Зачестяват проверките на строителни обекти и на строителната техника, в това число товарните автомобили, които превозват строителни материали и отпадъци. От началото на годината са направени над 1900 проверки на строителни обекти и са съставени над 400 акта за нередности и замърсяване на зоните около строителните площадки.

От този месец екипи инспектират и качеството на дървата за отопление, които се продават. Направени са 25 проверки на търговски обекти съвместно с регионалната инспекция по горите. Разработен е стандарт за дървата, които се продават за отопление така, че при горене да замърсяват най-малко въздуха с вредни частици.

Related Articles

НАП напомня: Българите с имоти в чужбина да ги декларират до 30 април

Националната агенция за приходите напомня на българските граждани, които притежават имоти в чужбина, че са задължени да ги декларират в годишната данъчна декларация за...

Строят модерна зала на Полигона на Столична община

"Осигурихме 700 000 лв. за изграждане на нова модерна зала за обучение в Полигона на общината в Панчарево. В нея ще се провеждат лекции...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ