16 C
Пловдив
сряда, септември 27, 2023

Столична община търси замърсители по строителните обекти

Като етап от изпълнението на мерките за намаляване на замърсяването на въздуха в София, Столична община засилва контрола върху строителните обекти, информират от администрацията.

Зачестяват проверките на строителни обекти и на строителната техника, в това число товарните автомобили, които превозват строителни материали и отпадъци. От началото на годината са направени над 1900 проверки на строителни обекти и са съставени над 400 акта за нередности и замърсяване на зоните около строителните площадки.

От този месец екипи инспектират и качеството на дървата за отопление, които се продават. Направени са 25 проверки на търговски обекти съвместно с регионалната инспекция по горите. Разработен е стандарт за дървата, които се продават за отопление така, че при горене да замърсяват най-малко въздуха с вредни частици.

Related Articles

Вече в сила: С 5 км/ч с тротинетка през столичните паркове

Новите правила за движение на електрическите тротинетки в София вече са в сила. Това съобщи председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев, който припомни,...

Създават виртуална карта на изоставените училища в България

Продължава работата по българския павилион на 18-то биенале за архитектура във Венеция, информират от Камарата на архитектите в България. Като част от програмата на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ