Столична община приема проекти за временни художествени инсталации в градска среда

0

От 30 юли до 30 септември е срокът за подаване на проектни предложения за новото издание на Програма „Навън“ на Столична община. Тя е за подкрепа на временни художествени инсталации в градска среда с конкретно пространство площадката „Мавзолей“ в Градската градина.

Програмата стартира през 2018 г. Първият реализиран проект по нея беше високотехнологичната интерактивна инсталация „Един човек“ на доц. Венелин Шурелов. През 2021 г., с решение на Столичния общински съвет, Програмата беше разширена с още едно направление – „Открито“, което е насочено към създаването на нови творби в периферни, нетипични или слабо разработени като терен за изкуство места в града. Конкретните райони и зони, определени за пространства за художествени проекти през 2022 г., ще бъдат обявени заедно с отворената покана за новото направление на Програмата.

Предвижда се при всяко издание експертно жури да избира два художествени проекта, които да бъдат реализирани в градската среда и да получат максимално индивидуално финансиране от 17 000 лв.

Финансирането на одобрения проект, който ще бъде избран от независимо жури, може да бъде до 100 000 лв.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си